Hlavní obsah

Chelsea - Manchester City 1:2Čech titul v FA Cupu neobhájí, jeho Chelsea nestačila na Manchester City

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City si zahrají ve finále anglického FA Cupu proti Wiganu. Svěřenci kouče Manciniho porazili v nedělním semifinále ve Wembley londýnskou Chelsea 2:1. Prohře Blues nezabránil ani český brankář Petr Čech, který poprvé inkasoval v 35. minutě po gólu Nasriho, krátce po změně stran ho překonal hlavičkující Agüero. Na výsledku už nic nezměnil ani kontaktní gól Demby Ba a závěrečný tlak londýnského celku.

Foto: Toby Melville, Reuters

Samir Nasri (vlevo) oslavuje se spoluhráči z Manchetseru City svůj gól proti Chelsea v semifinále anglického FA Cupu.

Článek
Fotogalerie

Český reprezentant byl od úvodu zápasu zaměstnanější než obvyklý náhradník v brance City Costel Pantilimon, útoku soupeře ale neodolal teprve ve 35. minutě, kdy už se hra začínala vyrovnávat. Samir Nasri dostal v pokutovém míč od Sergia Agüera, a když ho nedokázal argentinskému útočníkovi prostrčit zpět, sám ho poslal do sítě.

Druhý gól zařídil hned v úvodu druhého poločasu Agüero, který využil centr Garetha Barryho a poslal míč hlavou chytrým lobem za bezmocného Čecha na zadní tyč.

V 66. minutě zdramatizoval zápas ranou přes hlavu Demba Ba a jako první střelec v tomto ročníku poháru překonal obranu City. Ba a záložník Juan Mata vzápětí ve výborných šancích nevyrovnali. I ve zbytku zápasu viděli fanoušci krásný fotbal s řadou šancí na obou stranách, ale gól již nepadl.

Chelsea, která vyhrála čtyři z posledních šesti ročníků, může o trofej usilovat ještě v Evropské lize, kde ji čeká semifinále s Basilejí. Manchester City může Anglický pohár vyhrát pošesté, naposledy v roce 2011 porazil ve finále Stoke 1:0.

Semifinále fotbalového Anglického poháru:
Manchester City - Chelsea 2:1 (1:0)
Branky: 35. Nasri, 47. Agüero - 66. Ba.
Finále (11. května): Manchester City - Wigan

Reklama

Související témata: