Hlavní obsah

Jasná penalta! zuří Chelsea po vyřazení z poháru. Čech lituje pokažené série

Londýn

Další šance na zisk trofeje je pryč a fotbalisté Chelsea mohou po vyřazení v Anglickém poháru od Manchesteru City po nedělní semifinálové porážce 1:2 pomýšlet už jen na pohár za vítězství v Evropské lize. Podle kouče Blues Rafaela Beníteze ale jeho svěřenci prohráli především kvůli chybám rozhodčího Chrise Foye.

Foto: Toby Melville, Reuters

Carlos Tévez z Manchesteru City (vlevo) si kryje míč před Juanem Matou z Chelsea.

Článek

Podle něj se měla ke konci duelu pískat penalta po zákroku Vincenta Kompanyho na Fernanda Torrese a belgický zadák měl být navíc vyloučen. „Jestli to byla penalta? Ano, jednoznačně. Byla jasná," rozčiloval se Benítez.

„To že nebyla odpískaná, byl klíčový moment celého zápasu, stejně jako to, že nebyl vyloučen Vincent Kompany. Podívejte se na záznam," pokračoval. Zároveň ho naštval nepotrestaný zákrok Sergia Agüera, jenž oběma nohama šlápl na Davida Luize.

Benítez nicméně uznal i soupeřovy kvality: „Hráli jsme proti velmi dobrému týmu, kdyby přidal ještě jeden gól, bylo po utkání. I my jsme ale měli šance dostat se zpátky do zápasu, ta špatná rozhodnutí sudího byla velmi důležitá."

Mancini: My jsme měli kopat penaltu

Trenér Manchesteru City Roberto Mancini ale názory svého kolegy nesdílel. „Podle mě to byl spíš faul proti nám. My jsme navíc měli kopat penaltu po zákroku na Yayu Tourého ve druhé půli," rozpovídal se italský stratég.

Ani zákrok Agüera neviděl jako hodný karetního trestu či rovnou vyloučení. „Myslím si, že ne. Byl to souboj, Sergio je hodný chlapík," zastával se svého svěřence. Jeho tým prý vyhrál zcela zaslouženě: „První půli jsme měli jasně pod kontrolou. Když nám dal gól Demba Ba, znamenalo to pro nás jen problém na deset minut."

Podobného názoru byl i kapitán City Kompany, jenž rovněž odmítl, že by jeho zákrok na Torrese byl penaltový. „Spíš si myslím, že šlo o výborné bránění. Dal jsem si před něj tělo," hájil se stoper.

Gólman Chelsea Petr Čech byl po zápase pochopitelně hodně smutný. Kromě vyřazení jej také mrzelo, že skončila jeho série v FA Cupu, v němž až do neděle nezažil porážku (s jednou výjimkou v penaltovém rozstřelu).

„Každá série jednou končí, nedá se nic dělat. Přesto si myslím, že jsme předvedli dobrý výkon a soutěž opouštíme se vztyčenou hlavou. Sezóna tím nekončí, pořád máme šanci na trofej v Evropské lize," připomněl plzeňský rodák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články