Hlavní obsah

Příští rok už ve Španělsku nebudu, přiznal Mourinho. Chelsea připouští jeho senzační návrat

Madrid

Zvěsti o odchodu trenéra Josého Mourinha z Realu Madrid po skončení sezóny dál nabírají na intenzitě. Přiživil je sám portugalský kouč, který řekl, že v královském klubu už v příští sezóně nebude. Sdělil to nejvyššímu vedení týmu Canillas, za nějž hraje Mourinhův syn. Informoval o tom španělský server Cope Deportes.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

José Mourinho (vlevo), kouč madridského Realu, sledoval ve Fürthu svého semifinálového soupeře v Lize mistrů Borussii Dortmund.

Článek

„Mourinho nám řekl, že příští rok už nepřijde. Promluvil k trenérům, protože po sezóně už tady nebude," prohlásil prezident Manuel Álvarez.

„Jestli si dělal legraci, nebo ne? To nedokážu říct. Jestli ale Mou odejde, pro španělský fotbal to bude velká ztráta. Doufám, že to Pérez (prezident Realu Madrid) nějak vyřeší," pokračoval Álvarez.

Věří, že bude mít možnost se s jedním z nejúspěšnějších trenérů současnosti znovu setkat a jeho klub bude moct načerpat něco z jeho trenérského umu a zkušeností.

Velká ztráta pro španělský fotbal

„I kdyby už tady nepůsobil, byli bychom velmi rádi, kdyby k nám přišel znovu a mohl tady k nám opět promluvit. Přednáška, kterou nám tady dal, byla senzační. Trenéři dostali vlastně takový zrychlený magisterský kurs. Podle nás je on prostě jasná jednička," dodal Álvarez.

Situaci kolem Mourinha bedlivě sledují v londýnské Chelsea, odkud by se měl po sezóně poroučet z trenérské lavičky Rafael Benítez.

Prezident Blues Bruce Buck připustil, že je otevřený k více možnostem, jak vyřešit post manažera/kouče a zároveň nevyloučil ani senzační Mourinhův návrat.

„Proti tomu vůbec nic nemám," vyjádřil se Buck k možnosti návratu „The Special One."

Reklama

Související témata: