Hlavní obsah

Suárez dostal od FA tvrdý trest. Za pokousání Ivanoviče si nezahraje deset zápasů!

Aktualizováno

Hodně tvrdý trest vyfasoval od Anglické asociace (FA) útočník Liverpoolu Luis Suárez za kousnutí obránce Chelsea Branislava Ivanoviče. Disciplinární komise mu vyměřila desetizápasový distanc, což znamená, že vedle zbývajících čtyř kol stávající sezóny Premier League bude chybět i v úvodních šesti zápasech příštího ročníku.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Liverpoolu Luis Suárez verdikt FA nechápe - za kousnutí do ruky obránce Chelsea Ivanoviče si nezahraje deset zápasů.

Článek

Standardní trest za fyzické napadení soupeře bývá v Anglii většinou na tři utkání, jenže jak FA dnes sdělila, v tomto případě by podobné potrestání bylo „jednoznačně nedostatečné".

Podle britského tisku už známý hříšník dostal za incident pokutu od Liverpoolu ve výši 200 tisíc liber, byť ani hráč, ani klub tuto částku oficiálně nepotvrdili. Suárez se také Ivanovičovi za svůj zkrat omluvil, jenže svazové orgány tím neobměkčil.

„Jak klub, tak samotný hráč jsou tvrdostí verdiktu šokováni," sdělil ředitel Liverpoolu Ian Ayere. „Počkáme si do zítra na písemné sdělení důvodů tohoto trestu a až poté budeme věc dále komentovat," dodal.

Uruguayský kanonýr se může do pátku proti rozhodnutí o trestu odvolat.

Pět nejtvrdších trestů od FA
9 měsíců – Eric Cantona za napadení fanouška ve stylu kung –fu v roce 1995
9 měsíců – Brankář Chelsea Mark Bosnich za pozitivní test na kokain v roce 2003
8 měsíců – Rio Ferdinand z Manchesteru United za vyhýbání se dopingovému testu v roce 2003
12 zápasů - Fotbalista QPR Joey Barton za trojnásobné napadení hráčů Manchesteru City v roce 2012
11 zápasů – Paolo Di Canio z Sheffieldu Wenesday za odstrčení rozhodčího Paula Alcocka v roce 1998
Suárezovy úlety:
Únor 2007
Při svém debutu za národní tým Uruguaye byl v zápase s Kolumbií vyloučen po dvou žlutých kartách, tu druhou viděl za protesty
Listopad 2007
Krátce po přestupu z uruguayského Nacionalu do nizozemského Ajaxu byl vedením amsterodamského klubu suspendován za ostrý spor se spoluhráčem Albertem Luquém, který nastal o poločasové přestávce v kabině.
Červenec 2010
V poslední minutě základní hrací doby čtvrtfinále mistrovství světa chytil na brankové čáře rukou míč a zabránil tak jistému gólu. Za svůj prohřešek viděl červenou kartu. Gyan Asamoah následně pokutový kop neproměnil a Uruguay po penaltovém rozstřelu postoupila do semifinále.
Listopad 2010
V zápasu Ajaxu s Eindhovenem kousl protihráče Otmana Bakkala do ramene, za což od nizozemské disciplinárky dostal sedmizápasový trest
Říjen 2011
Již v dresu Liverpoolu rasisticky urážel během zápasu obránce Manchesteru United Patrice Evru. Po vleknoucím se vyšetřování byl potrestán osmizápasovým distancem a navíc pokutou ve výši 40 tisíc liber.
Prosinec 2011
Fanouškům Fulhamu ukázal po skončení zápasu vztyčený prostředníček a následoval trest na jedno utkání.
Únor 2012
Poprvé od incidentu s Evrou nastoupil proti Manchesteru United a všichni byli zvědaví, jestli francouzskému zadákovi podá před výkopem ruku. Nestalo se tak.
Říjen 2012
V derby s Evertonem oslavil svůj gól teatrálním pádem pod nohy kouče Toffies Davida Moyese. Reagoval tak na Moyesova slova, který prohlásil, že simulanti jako Suárez odlákávají anglické diváky z hledišť.
Leden 2013
Přiznal, že se v zápase se Stoke snažil nafilmovat penaltu, aby Liverpool zlomil bezbrankový stav. Rozhodčí mu jeho úmysl nezbaštil.
Duben 2013
Kousl do ruky obránce Chelsea Branislava Ivanoviče. V zápase trestu unikl, dodatečně ale bude suspendován.
Považujete trest pro liverpoolského útočníka Luise Suáreze za adekvátní?
Ano
83,8 %
Ne
16,2 %
Celkem hlasovalo 1233 čtenářů.

Reklama