Hlavní obsah

Britská i německá média se shodla: Mourinho se vrací do Chelsea, dárkem pro něj bude šutér Falcao

Londýn

Už jen málokdo z fotbalového prostředí věří tomu, že portugalský trenér José Mourinho bude na lavičce Realu i v příští sezóně. Majiteli Chelsea Romanu Abramovičovi se konečně podařilo svého oblíbeného kouče přivést zpět na Stamford Bridge. Za odměnu dostane jeden z nejlepších trenérů současnosti k dispozici kolumbijského útočníka Radamela Falcaa. Shodly se na tom britský The Sun a německý Bild.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Loučí se José Mourinho s Madridem a směřuje do Londýna?

Článek

Proti Mourinhovi se v Madridu postavili v průběhu sezóny brankář Iker Casillas, který pod Portugalcem ztratil post jedničky, a španělský reprezentační obránce Sergio Ramos. Oba pohrozili, že pokud bude Mourinho trénovat královský celek i v příští sezóně, oni v klubu nezůstanou. Deník Marca na začátku týdne přinesl informaci, že se k oběma rebelům připojilo dalších třináct hráčů.

Ještě předtím přinesl španělský server Cope Deportes tvrzení Manuela Álvareze, prezidenta klubu Canillas, za který hraje Mourinhův syn: „Mourinho nám řekl, že příští rok už nepřijde. Promluvil k trenérům, protože po sezóně už tady nebude."

Padesátiletý kouč, který v Chelsea působil už v letech 2004 až 2007, je tak ze San Bernabeua zcela jistě na odchodu. A zcela jistě nahradí na lavičce Blues Rafaela Beníteze, kterému v Chelsea fanoušci nikdy na chuť nepřišli.

Falcao i Mourinho mají stejného agenta

Abramovič mu jako dárek na přivítanou přivede Kolumbijce Falcaa, jehož je Mourinho velkým obdivovatelem. Ale jako trenér Realu si ho nemohl dovolit, protože mezi oběma madridskými celky platí podle The Sun takzvaný „pakt o neútočení", který v praxi znamená, že mezi oběma madridskými velkokluby fotbalisté nepřestupují.

Sedmadvacetiletý útočník je v hledáčku hned několika týmů z Premier League. Kromě Chelsea si na něj brousí zuby i oba manchesterské celky. Přestup na Old Trafford už však sám útočník dementoval. „Vůbec nechápu, odkud se tyhle informace ohledně mě a Manchesteru United berou. Soustředím se na Atlético a nedopustím, aby přestupové řeči ovlivnily mé výkony," prohlásil. Ve prospěch Chelsea hovoří fakt, že Falcaa i Josého Mourinha zastupuje tentýž agent Jorge Mendes.

Falcao má ve smlouvě s Atlétikem zanesenou výstupní klauzuli, která je podmíněna minimální částkou 53 miliónů liber. To by ale pro ruského magnáta neměl být žádný velký problém.

Reklama

Související témata: