Hlavní obsah

Pudil věří, že Watford vybojuje přímý postup do Premier League

Český fotbalista Watfordu Daniel Pudil netrpělivě očekává sobotní poslední kolo druhé anglické ligy, ve kterém má jeho tým šanci na přímý postup do elitní Premier League. Krajní obránce či záložník věří, že se splní dva předpoklady: aktuálně třetí Watford uspěje nad Leedsem a druhý Hull nezvítězí nad už jistým postupujícím Cardiffem. V opačném případě čeká "Sršně" v závěru sezóny ještě náročné play off.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Daniel Pudil na tréninku národního týmu.

Článek

"V jednu chvíli už to fakt vypadalo špatně, ale přesto lidé z vedení klubu říkali, že Hullu dojde dech, a když budeme vyhrávat, postoupíme. Oni se dostali pod tlak, z posledních tří zápasů udělali jen bod a my se naštěstí zase zvedli," řekl Pudil pro web svého agenta Ondreje Chovance.

"Poslední kolo nebude jednoduché, pod tlakem budou oba týmy. Jsme na bod (od sebe) a musíme doufat, že Hull Cardiff neporazí a my to doma s Leedsem zvládneme. Pokud by Hull prohrál, stačila by nám i remíza, protože máme daleko lepší skóre," doplnil Pudil, jehož spoluhráčem je reprezentační útočník Matěj Vydra.

Podle Pudila nehrozí, že zápas Hullu s vedoucím Cardiffem bude pouze formalitou a vítěz soutěže utkání vypustí. "Takhle to bývá možná v Čechách, ale tady ne. V Anglii je každý zápas prestižní a Cardiff určitě nebude chtít prohrát. Je to pro ně poslední zápas sezóny," uvedl sedmadvacetiletý Pudil.

Pomohl i návrat gólmana Almunii

Za nedávným zlepšením Watfordu vidí i návrat bývalého gólmana Arsenalu Manuela Almunii. "Hlavně se dostavily výsledky. My ani v zápasech, ve kterých jsme ztráceli, nehráli špatně, jen jsme nedělali body. Taky nám pomohlo, když se po zranění vrátil do branky Almunia. Když máte v bráně frajera, který chytal finále Ligy mistrů, je to vždycky povzbuzení a víc si věříte," konstatoval Pudil.

Jeho spoluhráč Vydra sice vstřelil v této sezóně 20 ligových branek a byl vyhlášen nejlepším hráčem soutěže, ale v posledních 13 zápasech vyšel střelecky naprázdno. "Jemu to tam sice posledních pár kol nepadá, ale hraje dobře pro tým a připravuje šance ostatním. Pořád je to mladý kluk, dal dvacet gólů a můžeme být rádi, že se mu to povedlo. Ale těžko po něm někdo může chtít, aby táhl Watford ve všech 46 zápasech," uvedl kmenový hráč španělské Granady.

Ve své kariéře už dosáhl několika významných týmových úspěchů, ale postup do anglické ligy by zařadil nejvýše. "Mám titul s Libercem, se Slavií, vyhrál jsem Belgický pohár a titul s Genkem, dvakrát jsem se Slavií vykopal Ligu mistrů, s Genkem jednou. Modlím se, ať přinesu štěstí. Postup do Premier League by převážil úplně všechno," doplnil Pudil.

Reklama

Související témata: