Hlavní obsah

Benítez je smířený, že v příští sezóně povede Chelsea jiný kouč

Londýn

Trenér fotbalové Chelsea Rafael Benítez se smiřuje s tím, že jeho mise v londýnském klubu se uzavře po skončení sezóny. Španělský kouč na úterní tiskové konferenci v tréninkovém centru v Cobhamu také nepřímo naznačil možný návrat trenéra Josého Mourinha, který se po třech letech asi rozloučí s Realem Madrid.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chelsea Rafael Benítez.

Článek

Benítez se Chelsea ujal loni v listopadu s tím, že je dočasným řešením pro zbytek sezóny. A španělský kouč nepočítá s dalším pokračováním u týmu, v němž vede i českého brankáře Petra Čecha. "V příští sezóně tady bude jiný trenér," řekl Benítez, který Chelsea dovedl do finále Evropské ligy proti Benfice Lisabon.

Španělský kouč také nepřímo podpořil spekulace, podle kterých je už hotovou věcí Mourinhův návrat. "Myslím, že každý ví, kdo tady bude," uvedl Benítez.

Sám Mourinho, v jehož sbírce úspěchů jsou ligové triumfy v portugalské, italské, anglické a španělské lize a také dvě vítězství v Lize mistrů s Portem a Interem Milán, obnovení spolupráce s Blues nevylučuje."Vím, že v Anglii jsem milován. Vím, že jsem milován několika kluby a zvláště pak jedním," řekl portugalský kouč, který Chelsea vedl v letech 2004 až 2007.

Reklama

Související témata: