Hlavní obsah

Benítezova dvojnásobná frustrace - z konce v Chelsea i zbytečné remízy s Tottenhamem

Londýn/Praha

Ještě deset minut před koncem středečního londýnského derby měla Chelsea účast v příštím ročníku Ligy mistrů jistou, neboť nad Tottenhamem vedla a bodový rozestup mezi oběma rivaly v tu chvíli činil šest bodů. I proto byl kouč Rafael Benítez tolik frustrován, když Sigurdsson vyrovnal a hosté si odvezli ze Stamford Bridge remízu 2:2. „Měli jsme dát třetí branku a zápas rozhodnout, protože minimálně tři čtyři dobré šance jsme k tomu měli,“ vyčítal svým svěřencům a dodával: „A nic na tom nemění, že jsme vyrovnávací branku dostali z ofsajdu.“

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalista Tottenhamu Emmanuel Adebayor překonává gólmana Chelsea Petra Čecha.

Článek

Španělský kouč už je smířen s tím, že za čtrnáct dnů na lavičce skončí. Jistou lítost samozřejmě cítí a nijak to netají.

„Když vás práce s opravdu dobrými fotbalisty baví a většina z nich k vám má navíc velmi dobrý vztah, je vždy smutné, když musíte odejít. Ale musím se se situací vypořádat," přiznával s jistou frustrací v hlase.

Dva týdny, které rozhodnou

O to víc Benítez nyní touží naplnit cíle, které si pro závěr sezóny dal - nasměrovat Chelsea k třetí příčce, a tudíž přímému postupu do Ligy mistrů, a 15. května s ní v Amsterdamu vyhrát Evropskou ligu.

V derby s Tottenhamem měl ve středeční noci blízko k tomu, aby měla Chelsea Ligu mistrů jistou.

„Měli jsme utkání se Spurs pod kontrolou, ale teď prostě musíme přemýšlet, jak vyhrát další zápas a připravit se na finále Evropské ligy. Posledních čtrnáct dnů bude mít pro nás zásadní význam," těžko se Benítezovi překousávala remíza v divácky zajímavém a ofenzivně laděném střetnutí.

Pro Tottenham byla remíza málo

Ostatně,  jeho protějšek na lavičce Tottenhamu  André Villas-Boas, který si angažmá v Chelsea rovněž vyzkoušel, zápas vychvaloval, i když remíza pro Kohouty nic neřeší.

S kým ještě hrají
3.Chelsea (69 bodů)Aston Villa (v)Everton (d)
4.Arsenal (67 bodů)Wigan (d)Newcastle (v)
5.Tottenham (66 bodů)Stoke (v)Sunderland (d)
První sloupec znamená pořadí v tabulce, druhý mužstvo a jeho bodový zisk, třetí a čtvrtý sloupec soupeře v posledních dvou kolech.

„Chtěli a potřebovali jsme vyhrát, takhle už nemáme osud ve vlastních rukách," promptně spočetl, že import bodu ze Stamford Bridge k účast v Lize mistrů stačit nemusí. „Měli jsme to na Chelsea těžké, protože jsme museli hrát na vyrovnání, abychom se dostali zpátky do hry, takže domácím se nabízely možnosti k smrtícím protiútokům."

Sigurdsson se o vyrovnání deset minut před koncem skutečně postaral, bod je však pro Spurs málo. I Villas-Boas to ví.

„Teď se musíme pokusit vyhrát oba zbývající zápasy a doufat, že některý ze soupeřů zaváhá, což by naši pozici změnilo. Chelsea čeká sice těžký zápas na Aston Ville, ale my máme před sebou stejně náročný na Stoke. A Arsenal má na rozdíl od nás celý týden na odpočinek, a navíc hraje proti Wiganu. Pouhé tři dny poté, co jeho soupeř sehraje finále FA Cupu, takže logicky nebude mít tolik sil," připustil mladý portugalský trenér, že šance jeho mužstva alespoň na kvalifikaci o Ligu mistrů jsou hodně mizivé.

„Ale Premier League je nepředvídatelná," chytal se přesto naděje.

Reklama

Související témata: