Hlavní obsah

Rooney chce následovat Fergusona a odejít. Abramovič za něho nabízí 30 miliónů liber

Manchester/Praha

Nikoli jen kouč Alex Ferguson, jenž svým prohlášením o odchodu z Old Trafford a konci trenérské dráhy doslova šokoval fotbalový svět, ale opakovaně i Wayne Rooney chce zmizet z Manchesteru United. Zvláště poté, co nejvážnějším aspirantem na místo uvolněné Fergusonem se stal manažer Evertonu David Moyes, s nímž neměl Rooney v minulosti právě dvakrát dobré vztahy. „Ano, Rooney skutečně požádal o souhlas s odchodem, ale má smlouvu ještě na dva roky a není na prodej,“ řekl mluvčí Manchesteru United

Foto: REUTERS/Tony Gentile

Wayne Rooney požádal Manchester United o souhlas s odchodem.

Článek

Hned po zveřejnění zprávy, že Rooney požádal United o souhlas s odchodem, se podle informací anglického tisku okamžitě ozvali první vážní zájemci. Už před pár dny se spekulovalo o tom, že by sedmadvacetiletého střelce rád angažoval celek Paris Saint Germain, nyní se k němu přiřadil i finalista Ligy mistrů Bayern Mnichov. Bavorský klub však tyto zvěsti nijak nekomentoval, i když jednání už údajně probíhají a oba kluby jsou blízko dohodě.

Abramovič už milióny uvolnil

To Chelsea svůj zájem o Rooneyho nijak netají. Majitel klubu Roman Abramovič ho potvrdil a už dokonce uvolnil 30 miliónů liber, aby jednu z hvězd United na Stamford Bridge přivedl. Dokonce prohlásil, že je odhodlán udělat vše pro to, aby Rooneyho získal.

Měl by to být první Abramovičův přestupový prezent pro nového kouče Blues José Mourinha, do jehož koncepce by Rooney náramně zapadl. Svým herním stylem, důrazem, fyzickými parametry i schopností dávat góly by v Chelsea mohl nahradit Didiera Drogbu, kolem něhož se v dobách Mourinhova působení ofenzíva Blues točila.

S odchodem kouče žádost nesouvisí

„Rooney skutečně požádal o uvolnění, ale stalo se tak dva týdny předtím, než svůj odchod ohlásil Sir Ferguson," dementoval mluvčí Manchesteru United úvahy, že by Rooneyho touha po přestupu mohla souviset s příchodem manažera Moyese.

Rooney s ním neměl právě ideální vztahy, které se datují ještě z doby, kdy se schylovalo k jeho odchodu z Goodison Parku. Tehdy hráč obvinil Moyese, že vypustil do médií obsah jejich soukromého rozhovoru.

Během uplynulých devíti let se sice spor obrousil a vztahy mezi nimi jsou normální, ale přesto minulost může hrát roli. Zvláště, když Rooney ve svém autobiografii napsal, že chtěl odejít z Evertonu kamkoli, jen aby se Moyese zbavil. Ten ho následně žaloval a u soudu spor vyhrál.

„Rooney není na prodej," tvrdí ovšem mluvčí Manchesteru United, že klub nemíní sedmadvacetiletého kanonýra prodat. Jenže Rooney daj svůj úmysl Old Trafford opustit okázale najevo i tím, že na ve svém profilu na Twitteru vymazal, že je hráčem United.

Kam odejde Rooney z Manchesteru United?
Chelsea
51,5 %
Bayern Mnichov
6,5 %
Paris SG
15,7 %
Jiný klub
5,7 %
Zůstane
20,6 %
Celkem hlasovalo 4919 čtenářů.

Reklama

Související témata: