Hlavní obsah

Wigan - Manchester City 1:0Wigan díky gólu v nastavení poprvé získal Anglický pohár

Londýn

Fotbalisté Wiganu slaví poprvé v historii zisk Anglického poháru. O výhře 1:0 nad Manchesterem City rozhodl v londýnském Wembley v druhé minutě nastavení Ben Watson. Pro Wigan je zisk nejstarší trofeje, o kterou se hraje, největším úspěchem v jedenaosmdesátileté historii klubu.

Foto: Darren Staples, Reuters

Emmerson Boyce (uprostřed vlevo) and Gary Caldwell (uprostřed vpravo) z Wiganu se radují z prvenství v FA Cupu.

Článek
Fotogalerie

Anglický záložník Ben Watson se prosadil přesnou hlavičkou po rohovém kopu a potrestal tak po sedmi minutách vyloučení Argentince Pabla Zabalety, který za faul na McManamana dostal druhou žlutou kartu. Wigan se díky Watsonově trefě stal 43. držitelem pohárové trofeje.

"Nevyhráli jsme se štěstím, od začátku do konce to bylo neuvěřitelné představení," řekl trenér Wiganu Roberto Martínez. "Každý nás před zápasem odepisoval, ale my jsme šli za svým snem. V tuto chvíli vůbec nemohu popsat naše pocity. Mí hráči čelili nepřízni osudu a hráli s úsměvem. Jsem na ně tak hrdý," dodal španělský kouč.

Wigan byl přitom před finále v pozici jasného outsidera a navíc stál proti nepříznivé statistice - před sobotním zápasem nedokázal porazit svého soupeře již více než čtyři roky.

Naposledy se svěřencům trenéra Roberta Martíneze podařilo "Citizens" zdolat v ligovém duelu v září 2008 výsledkem 2:1. Trenér Wiganu se stal teprve druhým španělským koučem v historii, kterému se podařilo Anglický pohár vyhrát.

"Jsem zklamán, dostali jsme gól v posledních vteřinách. Nehráli jsme dnes moc dobře, ale nezasloužili jsme si prohrát," zhodnotil utkání trenér Manchesteru Roberto Mancini, o jehož nejisté budoucnosti v týmu City se začíná v poslední době spekulovat.

Wigan se přitom v ligové soutěži zachraňuje. Ještě žádný klub, kterému se podařilo získat Anglický pohár, ve stejné sezóně nesestoupil.

Finále FA Cupu
Manchester City - Wigan 0:1
Branku: 90.+2. Watson. Poločas 0:0.

Reklama

Související témata: