Hlavní obsah

VIDEO: Beckham podle médií nebyl jen sexsymbol. Podívejte se na jeho gólové parády

Záložník David Beckham možná měl během kariéry víc účesů než nastřílených branek, přesto by se na něj podle světových médií mělo vzpomínat především jako na skvělého hráče. Fotbal totiž po odchodu osmatřicetiletého Angličana, který po sezóně ukončí kariéru, přijde o skutečnou superhvězdu.

Nejlepší góly Davida Beckhama.

 
Článek
Fotogalerie

„Na Davida Beckhama nebudeme vzpomínat jako na nejlepšího anglického fotbalistu v historii. Určitě je ale největším vyslancem anglického fotbalu," napsal Daily Telegraph den poté, co bývalý záložník, který sbíral tituly s Manchesterem United, Realem Madrid, Los Angeles Galaxy a Paris St. Germain, oznámil konec kariéry.

„Odsuňte mediální cirkus, který ho jako celebritu provázel, a musíte uznat, že Beckham patří mezi nejlepší anglické fotbalisty současnosti a bezesporu mezi ty nejvýznamnější," uvedl list The Times.

V podobném duchu o Beckhamovi, který v žertu uvedl, že o konci začal uvažovat ve chvíli, kdy ho ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Barcelonou předběhl Lionel Messi, píše i Daily Mirror. „Byl ikonou, určoval módní trendy a překročil hranice sportu, byl víc než fotbalista. Ale právě jako fotbalista s míčem u nohy se cítil nejšťastnější," uvedl.

Beckham si počínal i na hřišti jako profesionál

„Přestože byl módní ikonou a sexsymbolem, tak by se na Beckhama mělo vzpomínat zejména jako na velmi dobrého fotbalistu," uvedla agentura AP. „Nebyl nejlepší, tento titul patří hráčům, jako je Lionel Messi a Zinedine Zidane. Ale vidět na Beckhamovi jen tetování, účesy, módu a umění se dokonale prodat by bylo vůči Beckhamovi-fotbalistovi nespravedlivé. Na hřišti byl neúnavným dříčem, do úmoru trénoval trestné kopy a počínal si jako skutečný profesionál," dodala.

Deník USA Today zase připomíná Beckhamovo působení v Los Angeles Galaxy, se kterým záložník dvakrát vyhrál MLS: „Když přišel do LA, Evropa obracela oči v sloup. Beckham ale v Americe uspěl a umlčel všechny nevěřící Tomáše."

„Ciao, Becksi. Anebo: Zase nashledanou, tentokrát mimo hřiště, kde bude pořád nejbohatším fotbalistou, pardon exfotbalistou, na světě," přidal italský list La Repubblica. „Fotbal přichází o poslední superhvězdu. Možná jedinou superhvězdu, protože skvělých hráčů je hodně, ale David Beckham je jen jeden."

„Centroval jako Bůh, byl reklamní ikonou, překonával rekordy a byl představitelem olympijských her v Londýně a spiceboy," uvedl německý Bild mimo jiné v narážce na Beckhamovo manželství s členkou dívčí skupiny Spice Girls Victorií Adamsovou a dodal: „Beckham toho během kariéry dokázal opravdu hodně."

Reklama