Hlavní obsah

Do zástupu zájemců o Rooneyho služby se hodlá přířadit i Arsenal

Manchester/Praha

Do zástupu zájemců o kanonýra Waynea Rooneyho se míní přiřadit i londýnský Arsenal. Trenér Arséne Wenger nebude na rozdíl od předchozích let údajně v létě při přestupech šetřit, což mu měli v minulosti fanoušci za zlé, a hodlá získat adekvátní náhradu za Van Persieho. Toho loni uvolnil právě do Manchesteru United a letos Arsenalu góly nizozemského snajpra moc a moc scházely. Zájem Kanonýrů je ovšem podmíněn tím, že se probojují do Ligy mistrů, protože v tom případě bude mít Wenger na přestupy k dispozici 70 miliónů liber.

Wayne Rooney

Článek

Už před měsícem oznámil Wayne Rooney vedení Manchesteru United, že chce z Old Trafford odejít. A když ho minulou neděli Sir Alex Ferguson nezahrnul ani do nominace na utkání se Swansea, po němž Rudí ďáblové slavili titul, Rooneyho už v klubu zřejmě nic neudrží. A to přesto, že tiskový mluvčí United opakovaně tvrdí, že uvolnění osmadvacetiletého kanonýra nepřichází v úvahu a že Manchester bude trvat na tom, aby dodržel smlouvu uzavřenou ještě na dvě další sezóny.

Wenger už nemíní na přestupech šetřit

Jenže zájemci o Rooneyho už se hlásí. Majitel Chelsea Roman Abramovič za něho nabídl 30 miliónů liber, ozval se bohatý pařížský Saint Germain, interes má údajně i mnichovský Bayern. Teď by se měl do zástupu zařadit i Arsenal.

Kouč Wenger už prý v létě nemíní šetřit při přestupech tak, jako v minulosti, kdy hvězdy kalibru Van Persieho, Fábregase či Nasriho draze prodával a náhrady za ně nakupoval hodně lacino. Na výsledcích se to projevovalo, neboť Arsenal čeká na zisk některé z trofejí už sedm let, jedenáct měsíců a pětadvacet dnů.

Problémem může být i Rooneyho plat

Zájem Arsenalu o Rooneyho je ovšem podmíněn tím, že se Wenger nejprve musí probojovat se svým týmem do příštího ročníku Ligy mistrů. Problém by to být neměl, neboť kolo před koncem Premier League figurují Kanonýři v tabulce na čtvrté pozici, která místo v kvalifikaci o Champions League garantuje, na pátý Tottenham mají bod k dobru a poslední zápas hrají na Newcastlu.

Druhou podmínkou je pak splnění Rooneyho finančních požadavků. A právě v tomto směru .je klubové vedení Gunners skeptické. V Manchesteru United pobírá Rooney 250 tisíc liber týdně, zatímco plat německého legionáře Podolského dosahuje v Arsenalu jen 100 tisíc.

Na ostrovech tudíž panuje přesvědčení, že jestliže některý z klubů Premier League  Rooneyho nakonec přece jen získá, bude to nikoli Arsenal, ale jeho londýnský rival Chelsea.

Reklama

Související témata: