Hlavní obsah

Neskutečné! Fergusonova žvýkačka z jeho posledního zápasu trhá v aukci rekordy

Londýn

Obdivovatelé Sira Alexe Fergusona by neměli váhat! Vskutku kuriózní artefakt spojený s kariérou legendárního kouče si mohou fanoušci fotbalistů Manchesteru United pořídit v internetové aukci Ebay. V nabídce je použitá Fergusonova žvýkačka z nedělního zápasu s West Bromwichem (5:5), který byl posledním pro úspěšného skotského trenéra.

Foto: Sport.cz

Trenér Sir Alex Ferguson s neodmyslitelnou žvýkačkou v ústech

Článek

Právě žvýkáním během zápasů byl Ferguson pověstný a nebylo snad utkání, při kterém by neměl žvýkačku v puse. A údajně tu úplně poslední nyní nabízí neznámý majitel na internetu. Zabalenou do úhledné skřínky ze dřeva a skla.

A zájemci už se o sběratelskou raritu hlásí. Během pondělka cena použité žvýkačky z 28 liber překonala dokonce hranici 60.000 liber (přes 1,8 miliónu korun). A určitě ještě stoupat bude, jelikož konec aukce je až 30. května. Podle popisu v inzerátu půjde zisk z dražby na charitativní nadaci Manchesteru United.

Jednasedmdesátiletý Ferguson oznámil konec kariéry těsně před závěrem sezóny. Tým United vedl od roku 1986, získal s ním třináct mistrovských titulů, dvakrát vyhrál Ligu mistrů, jednou Interkontinentální pohár, vyhrál i mistrovství světa klubů, Pohár vítězů poháru (PVP) a řadu trofejí v anglických pohárových soutěžích. Celkem nasbíral s United, Aberdeenem a St. Mirrenem 49 trofejí.

Reklama

Související témata: