Hlavní obsah

Chelsea má políčeno na velkou rybu. Uloví kanonýra Gómeze z Bayernu?

Mnichov

Německý reprezentant Mario Gómez by se mohl v příští sezóně stát spoluhráčem českého brankáře Petra Čecha. Londýnská Chelsea hledá posily do útoku a podle informace serveru deníku Die Welt se snaží prioritně získat do svých řad kanonýra Bayernu Mnichov, který v poslední době nemá v bavorském velkoklubu jistotu základní sestavy.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Mario Gómez (uprostřed) z Bayernu slaví se spoluhráčem Franckem Ribérym (vlevo) a Davidem Alabou gól proti Barceloně.

Článek

Majitel Blues Roman Abramovič hodlá vysázet za nové tváře až 100 miliónů eur, přičemž větší část (podle deníku Daily Mail 25 miliónů liber) by měla jít právě na nákup Gómeze.

Londýnský klub má v hledáčku i další ostrostřelce. Na seznamu posil figurují Cavani a Falcao. O vysokého útočníka Gómeze však údajně hodně stojí José Mourinho, který se s vysokou pravděpodobností stane novým koučem Chelsea.

Londýnský klub již podle deníku Bild kontaktoval hráčova agenta Uliho Ferbera, ten se ale k celé záležitosti vyjádřil zdrženlivě. "Nebudeme komentovat vůbec nic. Mario se nyní plně koncentruje s Bayernem na finálový zápas Ligy mistrů," citoval Di Welt také Olivera Mintzlaffa, obchodního ředitele společnosti Ferber Marketing.

Dočká se Gómez triumfu v Lize mistrů?

Obávaný snajpr Gómez zamířil do Bayernu v roce 2009 ze Stuttgartu. V jeho dresu slavil dvakrát mistrovský titul, jednou zisk poháru a dvakrát Superpoháru. Za mnichovský celek si dvakrát zahrál finále Ligy mistrů, na prestižní trofej ale zatím nedosáhl. Třetí pokus bude mít tuto sobotu ve Wembley.

Gómez nemá v poslední době místo v základní jedenáctce jisté. Do Bayernu navíc z konkurenčního Dortmundu přijde v létě Mario Götze. Proto se v posledních týdnech objevily spekulace ohledně jeho odchodu z německého velkoklubu. Sedmadvacetiletý forvard ale odmítl svou situaci blíže komentovat. "Můžu dělat jen svou práci, a to je fotbal," řekl Gómez.

I v roli náhradníka představuje pro protivníka velkou hrozbu. Nedávno se o tom přesvědčili hráči Wolfsburgu, kterým v semifinále Německého poháru nasázel hattrick během pouhých sedmi minut.

Reklama

Související témata: