Hlavní obsah

Benítez to s hráči neumí. Snad se vrátí Mourinho, přeje si opora Chelsea Lampard

Je nejlepším kanonýrem v historii Chelsea a v kabině na stadiónu Stamford Bridge má velké slovo. Čtyřiatřicetiletý Frank Lampard se rozpovídal o angažmá odcházejícího manažera Rafaela Beníteze, pod jehož vedením se údajně nikdy necítil moc dobře - a to kvůli tomu, že si Španěl s hráči nevytvořil žádný vztah. Lampard věří, že se do Londýna brzy vrátí José Mourinho. Charismatický Portugalec před několika dny oficiálně skončil v Realu Madrid.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Záložník Frank Lampard se rozpovídal o trenérovi Chelsea Benítezovi.

Článek

Blues zakončili letošní sezónu vítězstvím v Evropské lize a po loňském triumfu v Lize mistrů tak získali i druhou nejprestižnější evropskou klubovou trofej. Vedení klubu ale před několika týdny dalo jasně najevo, že Benítezovi, který v listopadu nahradil Roberta Di Mattea, kontrakt neprodlouží.

A jak se zdá, některým fotbalistům Chelsea to ani vadit nebude. „José Mourinho byl nejlepším manažerem, se kterým jsem pracoval. Doufám, že se vrátí," prohlásil dokonce záložník Frank Lampard v rozhovoru pro list The Sun.

„Rafa prostě není manažer, s nímž si sednete a v klidu promluvíte. S hráči to moc neumí. Existují trenéři, se kterými si vytvoříte vztah a jste si blízko. On takový typ není," uvedl anglický záložník.

Přesto Lampard pokyny svého kouče vždy respektoval. „Není tím typem, který by po zápase objal každého hráče. Ovšem neříkám, že to je špatně. Věděl, že bude v Chelsea jen do konce sezóny a to pro něj byla složitá situace. Nic neplánoval, ani žádné dlouhodobé vztahy s hráči. Odvedl ale dobrou práci, protože se dostavil konečný výsledek - úspěch," dodal čtyřiatřicetiletý Lampard.

Reklama

Související témata: