Hlavní obsah

Jsme strašně blízko snu. Vstupenku do Premier League teď nesmíme pustit, říká Pudil z Watfordu

Dva dny po finále Ligy mistrů bude londýnský fotbalový chrám Wembley opět do posledního místa zaplněn. V pondělním finále play off druhé anglické ligy v něm budou proti Crystal Palace bojovat v dresu Watfordu o postup do Premier League i dva Češi: záložník Daniel Pudil a útočník Matěj Vydra. „Jsme strašně blízko snu a nesmíme ho pustit," říká Pudil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Daniel Pudil v dresu české reprezentace.

Článek

Uvědomujete si, jak velký rozdíl je mezi vítězem a poraženým tohoto zápasu?

Šílený. Když vezmu peníze, tak je to mít, nebo nemít osmdesát miliónů liber, které dostane postupující klub. Naše sezóna je zatím hodně úspěšná, nikdo na jejím začátku asi ani moc nedoufal, že budeme hrát o postup. Ale když už je to takhle blízko, každý věří, že to zvládneme.

Vypsalo vám vedení speciální prémie?

Ty už byly dané na začátku sezóny. Je to dva a půl miliónu liber na mužstvo. Peníze jsou to hezké, ale pro každého by byl daleko větší odměnou postup a vidina zápasů s velkými týmy kalibru Manchesteru United, City, Chelsea a dalšími.

Má finále favorita?

Papírově jsme to možná my, protože jsme v tabulce skončili třetí. Na to se ale nedá spoléhat. Čekám, že to bude zápas o štěstí, možná o jednom blbém gólu, který některý tým dostane.

Jaký je Crystal Palace soupeř?

Jsou hodně dobří dopředu, mají výborné křídelní hráče. Hlavně Zahu, který po sezóně odchází do Manchesteru United. A v útoku hraje nejlepší střelec Championship Murray. Ale v semifinále se zranil, tak uvidíme, jestli ho dají do kupy. My zase hrajeme víc týmově než oni, v tom by měla být naše velká síla.

Prohrát finále je asi nejhorší, co se může stát...

To jo. Když vypadnete v semifinále, bolest je menší. Já si ale nepřipouštím, že bychom to nezvládli. Pro postup uděláme všechno. Pokud ale bude soupeř jednoznačně lepší, tak jim pogratulujeme a jedem dál. Život by se tím nezbortil.

Kam tohle utkání ve vaší kariéře zařadíte?

Jako jedno z největších. Hrál jsem sice Ligu mistrů, velké zápasy za nároďák, ale tohle bude něco výjimečného. Bude tam devadesát tisíc lidí. Já hrál dosud před největší návštěvou finále belgického poháru s Genkem, přišlo padesát tisíc lidí. Tady bude skoro dvojnásobek. Lepší kulisu si snad nikdo přát nemůže. Podle mě není nic víc než Wembley. Moc se tam těším, je to od nás kousek.

Kdo vám bude fandit?

Přítelkyně, syn Danny, z Česka přiletí celá moje rodina i rodina partnerky.

Dostávali jste lístky od klubu?

Každý měl nárok na šest lístků zadarmo, dalších pětadvacet si mohl koupit.

A kolik jste jich kupoval?

Pětadvacet... Od 52 do 98 liber. Jsem tam asi za dva tisíce liber jen za lístky (úsměv).

V minulých dnech jste byli na soustředění ve Španělsku. Proč jste nezůstali v Anglii?

Klub chtěl, abychom vypadli jinam a nebyli pod takovým tlakem médií. Byli jsme na pět dní v Marbelle. Všichni hráči si mohli vzít rodiny. Dopoledne jsme trénovali a pak jsme měli volno. Bylo to příjemné zpestření.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články