Hlavní obsah

Hotovo! Mourinho se dohodl v Chelsea na čtyřleté smlouvě

Kouč José Mourinho podepsal čtyřletou smlouvu s fotbalovou Chelsea, píše britský list Sun. Podle něj si Portugalec za čtyři roky vydělá 40 miliónů liber. Vedení Chelsea návrat trenéra do klubu po téměř šesti letech zatím nepotvrdilo.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Kouč José Mourinho míří do Chelsea.

Článek

Mourinho ve funkci nahradí Španěla Rafaela Beníteze, který po sezóně skončil a už se dohodl na angažmá v Neapoli.

„Je to oficiální, José už podepsal. Všichni jsou nadšeni, že je zase náš: klub, hráči i fanoušci," cituje Sun svůj zdroj z klubu. Smlouvu prý podepsal během dvoudenní návštěvy Londýna. V pondělí nechyběl v hledišti při finále play off druhé anglické ligy mezi Watfordem a Crystal Palace a večer se prý sešel s přáteli v Londýně.

V úterý podepsal kontrakt. Zároveň se dohodl, že s ním přijde do Chelsea i jeho pravá ruka, portugalský kondiční trenér Rui Faria. Ten s ním na Stamford Bridge působil už při první štaci v letech 2004–2007.

Padesátiletý Mourinho, který uplynulé tři sezóny vedl Real Madrid, by měl být v Chelsea představen během příštího týdne. I proto, že Mourinha čeká ještě v sobotu poslední zápas na lavičce Realu proti Osasuně. Jeho první akcí s londýnským týmem, jehož branku hájí česká reprezentační jednička Petr Čech, bude předsezónní asijské turné se zápasy v Thajsku, Malajsii a Indonésii.

Reklama

Související témata: