Hlavní obsah

Mourinho se zbaví hráče z Benítezovy základní sestavy, přivést chce talent z Porta

Ondřej CupalSport.cz

Ještě ani nebyl José Mourinho oficiálně představen jako staronový trenér Chelsea, už si uznávaný Portugalec začíná tvořit kádr podle svých představ. Petr Čech stejně jako John Terry a Frank Lampard mohou být v klidu, hráči z úvodní Mourinhovy éry v Chelsea patří mezi trenérovy oblíbence. Konec na Stamford Bridge však podle zahraničních médií čeká Davida Luize, jenž pod Rafaelem Benítezem nastupoval v základní sestavě. Special One si naopak vyhlédl Elaquima Mangalu z Porta.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

José Mourinho už spřádá plány, jak sestavit kádr Chelsea pro příští sezónu.

Článek

Po Benítezově konci v Chelsea a odchodu Mourinha z Realu Madrid už nikdo nepochybuje o tom, že se charismatický Portugalec stane znovu po šesti letech koučem týmu ze Stamford Bridge. Deník The Sun už ve čtvrtek do světa vypustil zprávu, že připravenou smlouvu už Mourinho podepsal. Klub tuto informaci sice ještě nepotvrdil, ale to už je považováno za formalitu.

Na světlo světa také už prosakují některé hráčské změny. V tomto ohledu může být v klidu reprezentační brankář Petr Čech, jehož Mourinho považuje za jednoho z nejlepších gólmanů planety. Ze Stamford Bridge by se naopak měl pakovat David Luiz. Herní styl stopera či středního záložníka podle The Times Mourinhovi nesedí, a Brazilec tak s největší pravděpodobností doprovodí Beníteze do italské Neapole. Anebo do Španělska, jelikož se o služby defenzivního hráče hlásí i Barcelona.

Mangala má vysokou výstupní klauzuli

Podle The Sun si padesátiletý odborník, který měl v Chelsea podepsat čtyřletý kontrakt, vyhlédl už první oporu. Střední záložník Mangala je ale od podpisu smlouvy v londýnském celku ještě daleko. Dvaadvacetiletý Francouz má totiž ve smlouvě s Portem výstupní klauzuli na 30 miliónů liber, což je částka, kterou vedení Blues nebude chtít akceptovat.

Sám hráč by se ale přestupu nebránil. „Měl jsem v plánu zůstat v Portu, ale nikdy nevíte, co se může stát. Zvláště, když se jedná o velké kluby. Mě v každém případě jejich zájem těší, protože Chelsea je úžasný klub a Mourinho je skvělý trenér."

Mourinho si do Bílého baletu přivedl z Tottenhamu Luku Modriče a chorvatského štírka by prý rád získal i do svého kádru v Blues. Zájem má Portugalec prý i o Andreho Schürrleho z Bayeru Leverkusen.

Reklama

Související témata: