Hlavní obsah

Média mě šikanují, stěžuje si Suárez a z Liverpoolu chce odejít. Skončí v Realu?

Co do fotbalových kvalit patří v současnosti mezi nejlepší fotbalisty planety, kvůli častým excesům na trávníku je fanoušky drtivé většiny anglických mužstev nesnášen. Uruguayský útočník Luis Suárez má sice v Liverpoolu platnou smlouvu až do roku 2016, tu však nejspíš nedodrží. Kvůli chování britských médií k jeho osobě chce klub z města Beatles opustit. A španělský Real Madrid cítí šanci...

Foto: Phil Noble, Reuters

Sbohem! Uruguayský fotbalista Luis Suárez takto zdravil po posledním ligovém zápase sezóny fanoušky Liverpoolu. Nyní se zdá, že klub opustí nadobro.

Článek

„Chovají se ke mně (britská média) špatně a bylo by pochopitelné, kdybych jednoho dne klub opustil. Nevím, co se stane, a budu odvádět to nejlepší, pokud v Liverpoolu zůstanu. Ale nemyslím si, že to kvůli šikanování od novinářů vydržím," řekl Suárez novinářům v Uruguayi, kde se připravuje na přátelský zápas s Francií.

Suáreze nemají v Anglii v oblibě ani fanoušci. Pochopitelně vyjma těch, co přejí Reds. Takřka každé venkovní utkání Liverpoolu je doprovázeno bučením na uruguayského forvarda. Příznivcům vadí jeho časté simulování i další zkraty, kterých se během svého dvouletého působení v Liverpoolu dopustil.

Suárez: Chtěl bych zamířit do jiné ligy

Fanouškům Fulhamu například po prohraném zápase ukázal vztyčený prostředníček, v prosinci 2011 dostal od disciplinární komise trest na osm zápasů za rasistické urážky obránce Manchesteru United Patrice Evry. Tvrdý postih však Suáreze nepoučil, letos v dubnu pokousal zadáka Chelsea Branislava Ivanoviče a následoval flastr na deset duelů, který si má odpykávat ještě na začátku příští sezóny.

Jenže s největší pravděpodobností tomu tak nebude. „Důvodem, proč chci klub opustit, nejsou peníze. To bych už odešel dřív. Hlavní příčinou je má rodina a moje image. Mám dceru a rodinu a chci je vyjmout ze současné atmosféry okolo mě. Už se tady necítím pohodlně. Proto je pochopitelné, že odejdu, chtěl bych zamířit do jiné ligy," vysvětluje Suárez.

Real Madrid prý nabízí 40 miliónů liber

Nejvážnější zájemcem o jeho služby je madridský Real, který by měl podle britských médií vysázet Liverpoolu kompenzaci v hodnotě 40 miliónů liber (přes 1,2 miliardy korun). Vedení Reds sice vytrvale prohlašuje, že Suárez není na prodej, otázkou však zůstává, jestli nakonec své stanovisko nepřehodnotí. Držet si ve svých řadách hráče, který veřejně dává najevo svou nespokojenost v klubu, by mohlo přinést víc škody než užitku.

„Zatím žádnou nabídku na stole nemám, klub však zná mé názory a přání. V první řadě jsem tu byl celou dobu pronásledován fotografy.  Nemohl jsem vyjít na zahradu nebo do supermarketu. Prostě jsem nemohl dělat vůbec nic. Vím, že je normální, když vás tisk sleduje, ale tohle už bylo za hranou. Všechny ty hlouposti, které o mně byly řečeny, fotografie, posměšky... Dělo se to každý den a nikdo (z novinářů) se mě nezastal," posteskl si šestadvacetiletý útočník, jenž v letošním ročníku vstřelil ve všech soutěžích dohromady třicet branek a byl i v nominaci na nejlepšího hráče anglické Premier League.

Hamann: Pověst Liverpoolu stáhl Suárez do bahna

„Mluvili o mně, že bych mohl vyhrát, ale já věděl, že se to nestane. V Anglii nemůžu nikdy nic vyhrát kvůli tomu, jak se mnou média zacházejí," posteskl si.

Když se o těchto slovech doslechl Dietmar Hamann, bývalý záložník Liverpoolu, tvrdě se do Suáreze opřel: „Odvedl sice dobré služby, ale kvůli trestům chyběl ve dvaceti zápasech. Stáhl pověst klubu do bahna a teď ještě ze svého odchodu viní média."

Reklama

Související témata: