Hlavní obsah

Mourinho a Chelsea? Doufám, že vzpomínky na úspěchy s ním zase ožijí, říká Čech

Lhota

S dnes už bývalým koučem Chelsea Rafaelem Benítezem se hráči rozloučili na posezónním týdenním turné po USA, teď už Petr Čech a spol. netrpělivě čekají, zda je v nové sezóně povede skutečně José Mourinho, o němž se již delší dobu spekuluje. „Víme, že je favoritem na tuhle práci, ale nám hráčům to ještě nikdo z klubu oficiálně neřekl,“ přiznal Čech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Chelsea Petr Čech.

Článek

Věříte, že Mourinho přijde?

Dokud to nebude oficiálně potvrzené, můžeme o tom jenom spekulovat. Zatím jsme pořád ještě bez trenéra. Mourinho je pro všechny favorit, mluví se o něm, píše se o něm. Nějaká jednání se asi vedou, ale nikdo nám to neoznámil. Počítám, že během dovolené dostaneme zprávy, kdo nás bude trénovat a kdy se máme hlásit. Možná to bude už příští týden, uvidíme.

Mourinho vás vedl, když jste do Chelsea v roce 2004 přišel. Jak na jeho tříleté angažmá vzpomínáte?

Mám na něj jen ty nejlepší vzpomínky a doufám, že zase ožijou a on bude naším trenérem, což předpokládám.

Trenér Benítez vás naposledy vedl na turné v USA. Jak jste se s ním rozloučili?

Normálně, je to vždycky stejné. Podali jsme si ruce, popřáli štěstí do další kariéry. Je to obdobné, jako když odcházejí hráči.

Překvapilo váš, že pár dní po odchodu podepsal smlouvu v Neapoli?

Ani trochu. Jeho trenérský životopis je nabitý úspěchy. S námi je vítězstvím v Evropské lize ještě rozšířil. Takoví trenéři nemají nikdy nouzi o práci.

Jak jste si užili zápasy s Manchesterem City v USA, kam jste odletěli hned druhý den po skončení Premier League?

Myslím, že to splnilo svůj účel. V USA obrovsky stoupá zájem o fotbal i o Chelsea. V St. Louis, kde jsme hráli první zápas, vyprodali 41 tisíc lístků na náš zápas během 25 minut. Američani hodně sledují anglickou Premier League a vidět naživo v akci takové dva kluby, to je pro ně velké lákadlo. To samé při dalším utkání v New Yorku, kde to jen trochu pokazilo špatné počasí.

Oba zápasy jste ale prohráli.

Mělo to spíš exhibiční charakter, ale hrálo se v poměrně vysokém tempu. Prohrát nechce nikdo, bohužel jsme tím poraženým byli v obou případech my. Ale padlo vždy hodně gólů a lidi si museli přijít na své.

Co jste stihl od návratu z USA?

Měl jsem jen čtyři dny volna. Jeden den jsem se dával dohromady, další tři jsem byl s rodinou a pak už jsem musel balit věci, protože jsem odlétal na sraz.

Reklama

Související témata: