Hlavní obsah

Mourinho už v Chelsea úřaduje. V létě chce koupit Džeka, De Rossiho nebo Schürleho

Londýn

V Londýně sotva podepsal čtyřletou smlouvu a už přemýšlí nad tím, jaké posily si na Stamford Bridge během letní přestávky přivede. Staronový trenér Chelsea José Mourinho má podle britského listu Telegraph v úmyslu získat alespoň čtyři nové hráče - mezi nimi třeba bosenského útočníka Edina Džeka, Němce André Schürrleho či záložníka Daniela De Rossiho. Majitel klubu Roman Abramovič se podle britských médií chystá v létě utratit za nové tváře 60 miliónů liber.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

José Mourinho už spřádá plány, jak sestavit kádr Chelsea pro příští sezónu.

Článek

Portugalský manažer se pravděpodobně zaměří na posílení v útočné řadě. Hned při svém nástupu na Stamford Bridge se nechal slyšet, že v příští sezóně v prvním mužstvu zůstane útočník Romelu Lukaku. Belgický fotbalista dal letos ve West Bromwichi, kde byl na hostování, celkem 17 gólů.

A konkurence na hrotu by měla být v Chelsea mnohem větší. Na spadnutí je prý příchod André Schürleho z Leverkusenu, za kterého Chelsea zaplatí 20 miliónů liber. Portugalec by rád údajně získal také Bosňana Edina Džeka z konkurenčního Manchesteru City. Někdejší hráč Teplic vstřelil v posledních dvou sezónách anglické ligy 28 branek a to i přesto, že v posledních měsících nedostával tolik šancí v základní sestavě Citizens.

Obměna by měla postihnout také záložní řadu. Mourinho si dělá zálusk na zkušeného záložníka AS Řím Daniela De Rossiho, novým tvůrcem hry by se v modrém dresu mohl stát Brazilec Fernandinho, momentálně hráč Šachtaru Doněck. Na seznamu vytipovaných hráčů jsou také Nemanja Matič z Benfiky Lisabon nebo obránce Porta Elaiquim Mangala.

Mourinho nechce za každou cenu utrácet velké peníze. „Musíme posílit, ale když to takhle řeknu, všichni se ptají za kolik miliónů. Jenže my musíme tvrdě pracovat. A pokud se nám potom podaří získat nějaké nové hráče, bude to fantastické. Současná skladba týmu se mi ale líbí," přiznal nový trenér Blues. „Máme spoustu mladíků, tým má před sebou velkou budoucnost. Pokud se mužstvo stabilizuje, může dosáhnout velkých věcí," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články