Hlavní obsah

Vydra doufá v angažmá v Premier League. Ve hře je Arsenal či Tottenham

Londýn

Fotbalový reprezentant Matěj Vydra by podle svého agenta Ondreje Chovance v příští sezóně rád hrál nejvyšší soutěž. Jednadvacetiletý útočník v nedávno skončeném ročníku hostoval z italského Udine ve druholigovém anglickém Watfordu, v němž zářil, a jeho týmu jen těsně unikl postup do Premier League. Právě ta je Vydrovým velkým snem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Matěj Vydra během srazu reprezentace v NH Hotel na Smíchově.

Článek

"Teď si nedokážu představit, že by znovu hrál druhou anglickou ligu. Probírali jsme s Matějem jeho budoucnost a rád by hrál s nejlepšími hráči na té nejvyšší úrovni," citovalo Chovance internetové vydání listu London Evening Standard.

Vydra během sezóny v druhé anglické lize zaznamenal 22 branek a byl vyhlášen nejlepším hráčem soutěže. Watfordu pomohl až do finále play off ve Wembley, kde však "Sršni" prohráli po prodloužení 0:1 s Crystal Palace. Bývalý hráč Jihlavy či Ostravy si navíc v tomto zápase poranil kotník, kvůli němuž nenastoupí v páteční kvalifikaci s Itálií.

Ve stejné soutěži jako Čech

"Je to složité, protože byl ve Watfordu šťastný, ale pokud dostanete šanci hrát Premier League nebo německou bundesligu, řeknete ne?" uvedl Chovanec. "V reprezentaci je útočníkem číslo jedna a chtěl by hrát ve stejné soutěži jako (brankář Chelsea) Petr Čech," doplnil agent. O Vydru mají údajně zájem například londýnské kluby Arsenal, Tottenham či Fulham.

Chovanec už o budoucnosti talentovaného střelce jednal s Ginem Pozzem, majitelem Udine i Watfordu. "Byli by rádi, kdyby se vrátil příští sezónu do Watfordu, protože chtějí postavit silný tým a dokončit započatou práci. Pozzové ale vždy říkají, že pokud chce hráč odejít a dostanou dobrou nabídku, tak jsou nakloněni diskusi. V lednu měl Matěj dvě nebo tři nabídky od klubů z Premier League a už se objevilo i něco nového," dodal Vydrův agent.

Reklama

Související témata: