Hlavní obsah

Vrátí se Ronaldo do Manchesteru? Real se prý jednáním nebrání, za 80 miliónů liber chce získat Balea

Manchester/Madrid

Na Britských ostrovech se dost možná schyluje k největší přestupové bombě letošního léta. Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo ná nakročeno zpátky do Manchesteru United, který podle deníku The Sun už předložil Realu Madrid nabídku ve výši 65 miliónů liber (asi dvě miliardy korun). Co na to španělský celek? Jednáním se prý nebrání, peníze získané prodejem portugalské hvězdy by investoval do angažmá Velšana Garetha Balea z Tottenhamu.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Portugalec Cristiano Ronaldo se chce vrátit do Manchesteru United.

Článek

O Ronaldově comebacku na Old Trafford se šušká už delší dobu, osmadvacetiletý fotbalista údajně není v Realu Madrid příliš šťastný a návrat do Manchesteru United by přivítal. Portugalský záložník s vedením Bílého baletu dokonce přerušil jednání o nové smlouvě, která mu v Madridu končí za dva roky.

Cristiano Ronaldo v Realu Madrid:
199 odehraných zápasů / 201 vstřelených gólů
Trofeje:Mistr španělské ligy 2011/12
Vítěz španělského poháru 2010/11
Španělský Superpohár 2012
Nejlepší střelec španělské La Ligy 2010/11

V Realu se pomalu smiřují s tím, že by v létě mohli o svou největší oporu přijít. Manchester United nabízí za Ronalda 65 miliónů liber plus hráčskou kompenzaci. Pro srovnání - když Portugalec v roce 2009 z Old Trafford odcházel, madridský klub za něj zaplatil rekordních 80 miliónů liber.

Pokud Ronaldo, pro kterého Manchester chystá lukrativní příjem 250 tisíc liber týdně (asi 7,7 miliónu korun), nakonec ze Santiago Bernabéu odejde, chce vedení Bílého baletu přivést adekvátní náhradu. A stejnou sumu jako před čtyřmi lety prý Real použije na nákup Garetha Balea, v současné době hráče londýnského Tottenhamu. Z velškého záložníka by se tak mohl stát druhý nejdražší fotbalista historie.

Dosavadní letní přestupní rekord drží Monako, které za 60 miliónů eur koupilo kolumbijského kanonýra Radamela Falcaa z Atlétika Madrid. Hned v závěsu je Barcelona - katalánský klub získal Brazilce Neymara za 57 miliónů eur.

Vrátí se Cristiano Ronaldo do Manchesteru United?
Ano
69,6 %
Ne
30,4 %
Celkem hlasovalo 6702 čtenářů.

Reklama

Související témata: