Hlavní obsah

Mourinho varuje Čecha a spol. Žádné slitování, klidně na lavičku posadím i hvězdy

Londýn

Kouč José Mourinho se ještě pořádně neujal vlády nad londýnskou Chelsea a už vyslal svým staronovým svěřencům rázný vzkaz. Na oblibu hráčů u fanoušků, či jejich slávu nebude brát žádný ohled. Na hřiště se dostanou jen ti, kteří budou mít podle něj nejlepší formu a nejlepší přístup v tréninku. Po jeho předchozích angažmá, kde si v tomto ohledu rovněž nebral servítky, je třeba brát tato slova naprosto zcela vážně.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Staronový trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Naposledy si Mourinho proti sobě poštval část kabiny i příznivců Real Madrid, když si dovolil posadit nedotknutelné klubové ikony na lavičku. Například místo miláčka publika, gólmana Ikera Casillase, postavil do brány Diega Lopeze.

„I Casillas je jenom hráč, a pro mě jsou si všichni hráči rovni. Možná na něco takového nejsou lidé v Madridu připraveni. Já jsem ale kouč, který uznává meritokracii," nechal se slyšet Mourinho ve španělské televizi Intereconomia.

„Ten, kdo je podle mě nejlépe připraven, ať už je to kdokoliv, by měl hrát, bez ohledu na jeho status nebo minulost. Záleží na tom, jak hráč trénuje a prezentuje se v zápasech," vysvětloval Mou.

Posadil i Materazziho

Podle rodáka ze Setúbalu nejde o nic výjimečného, sám se svého kréda dlouhodobě drží a jak sám dokládá, rozhodně není sám.

„Pro mě je tohle normální situace. Na lavičku jsem posadil třeba i téměř mýtického hráče Interu Marka Materazziho. Ale Benítez to dělal podobně v Chelsea s Johnem Terrym. Sir Alex Ferguson zase neváhal nechat na lavičce Rooneyho," dodal Special One.

Výsadní postavení u fanoušků v současné Chelsea mají zejména právě John Terry, Frank Lampard a Petr Čech, které si kouč pamatuje ještě ze svého prvního angažmá na Stamford Bridge.

Tam se Mourinho nově upsal na čtyři sezóny. S Chelsea už v minulosti dokázal dvakrát vyhrát Premier League a jednou Anglický pohár.

Reklama

Související témata: