Hlavní obsah

Arsenal chce být jako Bayern a chystá se utrácet: Můžeme si dovolit víc než jen Rooneyho!

Londýn

Že by se blížil konec „hubeným“ létům fotbalového Arsenalu? Generální ředitel Ivan Gazidis prohlásil, že klub je v létě připraven na velké utrácení, jehož cílem má být příchod kvalitních posil a zvýšení konkurenceschopnosti Kanonýrů.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Manažer Gunners Arsene Wenger má důvěru a má mít i peníze na posily.

Článek

Gunners si na poslední chvíli pojistili účast v Lize mistrů, kde by rovněž rádi hráli důstojnější roli. Vedení Arsenalu po pokračujícím ústupu ze slávy v posledních letech čelí mohutné kritice fanoušků, kteří i přes nejvyšší vstupné na zápasy v Anglii marně čekají na velké posily a trofeje.

„Letos chceme začít s něčím, co už nějaký čas plánujeme, tedy eskalaci naší finanční palebné síly. Znamená to, že se můžeme poohlédnout po možnostech, které nebývaly v našich ekonomických silách," připustil jistou změnu klubové politiky Gazidis.

Rád by dosáhl toho, aby Arsenal na evropské scéně dohnal výkonnostní manko, která nabral na německé či španělské týmy, které v posledních letech dominují. Hlavním mužem by na Emirates Stadium dál měl být Arséne Wenger.

Wenger má dál důvěru

„Měli bychom být schopni hrát na stejné úrovni jako Bayern Mnichov. Neříkám, že na té úrovni jsme, ale posledních deset let jsme se snažili na tyto mety cílit. Doufáme, že Arséne chce tuto práci dál dělat na dlouhodobé bázi. Myslíme si, že v něm máme tu pravou osobu, která umí udělat správná rozhodnutí," pokračoval Gazidis.

Jednou z prvních velkých posil by mohl být forvard Manchesteru United Wayne Rooney, o jehož možném transferu se v britském tisku hojně spekuluje. Generální ředitel klubu ujistil, že klub je připraven hráče kalibru Rooneyho angažovat.

„Samozřejmě, že tohle můžeme realizovat. Můžeme dokonce i mnohem víc. Chceme se posílit o fotbalisty, jimž bude Wenger důvěřovat. On je vcelku slepý ke šponování cen a reputaci. Podívá se na věc svýma očima a na základě toho se rozhodne. Není v tom žádná ideologie. Prostě chceme mít nejlepší hráče a nejlepší možný tým," dodal Gazidis.

Otázkou je, jak se ředitelova slova promítnou v praxi. Arsenal v posledních letech pružností na přestupovém trhu zrovna neoplýval a slibů už si fanoušci vyslechli dost. Osmileté čekání na cennou trofej už je pro ně příliš bolestné.

Podaří se Arsenalu v příští sezóně vybojovat některou trofej?
Ano
48,9 %
Ne
51,1 %
Celkem hlasovalo 12012 čtenářů.

Reklama

Související témata: