Hlavní obsah

Když na Old Trafford nepřestoupí Ronaldo, rekordní sumu Manchester nabídne za Balea

Manchester/Madrid

Návrat Cristiana Ronalda do Manchesteru United je stále klubovým úkolem číslo jedna, kdyby se to však týmu z Old Trafford nepodařilo, rekordní sumu 85 miliónů liber (2,57 miliardy korun) by podle deníku The Sun Manchester nabídl Tottenhamu za horké zboží letošního přestupového období Garetha Balea.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Portugalská hvězda Cristiano Ronaldo

Článek

O možném návratu osmadvacetiletého Portugalce se mluví už delší čas. V průběhu sezóny totiž prohlašoval, že v Realu není spokojený, obdobně jako Ronaldův krajan José Mourinho, který už Santiago Bernabeu opustil.

Rodina Glazerova, majitelé Manchesteru United, mají o budoucnost klubu po odchodu trenéra Sira Alexe Fergusona obavy, proto uvolnili Fergusonovu nástupci Davidu Moyesovi nemalé množství peněz na nové posily. K znovuzískání Ronalda mu dokonce poskytli neuvěřitelných 85 miliónů liber. Nejdražším hráčem, který do Manchesteru přišel, byl v roce 2007 Dimitar Berbatov, za kterého United utratili 30,75 miliónů liber.

Rodák z Madeiry má v Realu ještě dvouletou smlouvu, včera však rozdmýchal další spekulace o svém odchodu z Bílého baletu, když na Twitteru uvedl: „Všechny informace o mém prodloužení smlouvy s Realem jsou mylné."

Ronaldo neodejde, vsadil by se Pérez

Vedení madridského celku však i přesto věří, že Ronaldo nakonec prodloužení smlouvy stvrdí podpisem. „Vsadil bych si, že Cristiano v Madridu prodlouží, protože to je přirozený průběh událostí," prohlásil prezident španělského týmu Florentino Pérez.

Pokud by návrat Ronalda do Manchesteru United nevyšel, má vítěz posledního ročníku Premier League v záloze rezervní plán: získat Garetha Balea z Tottenhamu. Za toho by byl Manchester ochoten nabídnout stejnou finanční kompenzaci jako za Ronalda. A za tuto částku by ho Tottenham s největší pravděpodobností k přestupu uvolnil.

O Velšana však mají zájem také Real Madrid a Paris Saint-Germain.

Kde bude hrát Cristiano Ronaldo v příští sezóně?
V Realu Madrid
50,3 %
V Manchesteru United
44,9 %
V jiném týmu
4,8 %
Celkem hlasovalo 7449 čtenářů.

Reklama

Související témata: