Hlavní obsah

Zuří válka o Ronalda. Manchester sází na Fergusona, Real na nejlukrativnější smlouvu v historii fotbalu

Cachtá se v Miami, a v Evropě zatím kvůli němu létají vzduchem milióny. Portugalec Cristiano Ronaldo je středem zájmu Manchester United, anglický mistr by ho rád přivedl zpátky na Old Trafford. Jenže Real Madrid se nehodlá svojí hvězdy vzdát a je za něj ochoten obětovat 155 miliónů eur během příštích pěti let, což by byla rekordní smlouva v historii fotbalu.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Portugalská hvězda Cristiano Ronaldo

Článek

Rudí ďáblové cítí šanci. „Všechny zprávy o mém novém kontraktu s Realem Madrid jsou falešné," napsal Cristiano Ronaldo na twitteru minulý týden, než odletěl na dovolenou do Ameriky.

Hvězdný Portugalec již pár měsíců uvažuje o návratu do Manchesteru. Lákalo ho obnovení spolupráce s Alexem Fergusonem. Proto Ronalda velmi zklamalo, že se 71letý Skot rozhodl po sezóně na lavičce skončit.

V United nicméně podle deníku The Sun věří, že právě Ferguson by mohl Portugalce přesvědčit k návratu. Dnes už bývalý kouč zůstal zaměstnancem klubu a bude mít velký vliv.

Kvůli Cristianovi rád udělá výjimku

Ferguson slíbil, že nebude zasahovat do práce svému nástupci Davidu Moyesovi. V případě Ronalda by však podle listu udělal výjimku. Portugalské eso působilo na Old Trafford do roku 2009, kdy přestoupilo do Realu za 80 miliónů eur.

Manchester hodlá za svého bývalého hráče nabídnout Realu 65 miliónů eur plus hráčskou náhradu. Hodně bude záležet i na Garethu Baleovi z konkurenčního Tottenhamu. Pokud by nakonec přestoupil do Realu, Bílý balet by pak spíše uvolnil Ronalda. O Balea však mají zájem i United a nabízejí 85 miliónů eur...

Odchod Mourinha prý nehraje roli

Real však nespí a také sází na peníze. Server goal.com tvrdí, že madridský velkoklub je s Ronaldovými manažery hodně blízko dohodě o smlouvě, jež by Portugalci za příštích pěti let zajistila 155 miliónů eur. Měl by tedy po zdanění vydělat 15 miliónů eur ročně, což by byl nejlukrativnější kontrakt v historii fotbalu.

Ronaldo vstřelil za čtyři roky na Santiago Bernabeu již 201 gólů a stačilo mu k tomu jen 199 zápasů. Stávající smlouva má platnost do roku 2015.

V závěru sezóny měl napjaté vztahy s koučem Mourinhem. Trenér se z Realu vrací do Chelsea, Ronaldo však tvrdí, že to na jeho rozhodnutí nebude mít vliv. „Nemám strach o Mourinha. Obávám se o Real a moji budoucnost," řekl v květnu.

Pérez chce na Portugalci postavit nový Real

V současné době Ronaldo vydělá kolem 10 miliónů eur ročně po zdanění. A pro Real je o to více klíčový, že z plánovaných nákupů zatím není nic. Ať už jde o Neymara, Gundogana, Lewandowského, Aguera, Falcaa, Balea či Cavaniho...

„Chci vybudovat Real Madrid kolem Cristiana Ronalda," vyhlásil prezident klubu Florentino Perez. „Proto chci, aby byl Cristiano nejlépe placeným hráčem na světě."

Lionel Messi má v Barceloně bez bonusů kolem 13 miliónů eur ročně, Falcao bude mít v Monaku 14 miliónů ročně. Samuel Eto'o vydělá v Anži Machačkala dokonce 20 miliónů ročně, ale Kamerunec má jen tříletou smlouvu a Ronaldo by ho celkovým ziskem z nového kontraktu trumfl.

Tak co by se v klidu nepovaloval na luxusní jachtě v Miami... Škodný nezůstane ani v Madridu, ani v Manchesteru.

Reklama

Související témata: