Hlavní obsah

Uzbecký miliardář Usmanov nabádá kouče Arsenalu Wengera: Kup Rooneyho, pár desítek miliónů přidám

Londýn/Praha

I uzbecký miliardář Ališer Usmanov, jenž vlastní ve fotbalovém Arsenalu 29,9 procenta akcií, už naléhá na trenéra Arséneho Wengera, aby koupil kanonýra Rudých ďáblů Wayna Rooneyho. „Je to skvělý hráč. Pokud by přišel, byl by to velký úspěch pro něho i pro náš klub," nechal se slyšet v rozhovoru pro CNBC Usmanov, jenž je podle listu Sunday Times momentálně nejbohatším mužem v celé Velké Británii. Proto žádný div, že slíbil trenérovi na letní přestupy finanční injekci ve výši 59 miliónů eur.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Stane se Wayne Rooney novou posilou Arsenalu?

Článek

Už osm let čeká Arsenal marně na zisk jakékoli trofeje, takže žádný div, že trpělivost dochází fanouškům i akcionářům klubu. Proto by měl francouzský kouč Arséne Wenger v létě nakupovat posily a tým patřičně posílit. Ostatně, tentokrát šetřit nemusí, natož aby snad hráče prodával. Dostal k dispozici sedmdesát miliónů liber, které může utratit.

Transfer Higuaína je dohodnutý

První akvizice je už na obzoru. Měl by jí být argentinský útočník Gonzalo Higuaín z madridského Realu. Pod Mourinhem se v barvách Bílého baletu neprosadil a proto ho Real nabídl na prodej.

Arsenal už odsouhlasil přestupovou sumu 22 miliónů liber, což by z Higuaína udělal vůbec nejdražšího hráče v klubové historii. Až dosud zaplatili Kanonýři nejvíc za ruského legionáře Aršavina - v roce 2009 za něho poslali Zenitu Petrohrad 15 miliónů liber. Přestup argentinského snajpra na ostrovy je ovšem podmíněn souhlasem nového trenéra Realu, kterého španělský vicemistr po odchodu Mourinha ovšem stále nemá.

Na řadě je teď Rooney

Podle uzbeckého miliardáře a klubového akcionáře Usmanova by se teď měla veškerá pozornost upřít na Wayna Rooneyho, který nemíní v Manchesteru United dál pokračovat.

„Kdo by ho nechtěl? Rooney by byl zajímavým hráčem pro každý klub na světě," potvrdil před dvěma týdny i kouč Wenger, že na jednu z ikon anglického fotbalu pomýšlí. Vždyť Rooney nastřílel v 365 soutěžních zápasech, v nichž za Rudé ďábly nastoupil, 179 gólů a palebnou sílu Arsenalu by určitě zvýšil.

„Rooney je úžasný hráč, ale Arséne Wenger ví lépe než já, co je potřeba udělat. Jako akcionáři jsme sice poukazovali na jisté nedostatky ve vedení klubu, ale proti trenérovi jsme nikdy nic neměli. Věříme mu, protože je to skvělý manažer. Je už ale nejvyšší čas, aby pro náš klub vyhrál nejcennější trofej, tedy Ligu mistrů," prozradil devětapadesátiletý uzbecký finanční magnát něco z klubového zákulisí Arsenalu.

Reklama

Související témata: