Hlavní obsah

VIDEO: Čech za bicími usilovně trénoval, aby se mohl v pátek vyřádit na rockovém festivalu

Dovolenou zakončí před návratem do Anglie stylově a hlavně podle svého gusta. Koncertem na bicí. S kapelou Eddie Stoilow totiž vystoupí gólman londýnské Chelsea Petr Čech na jednom z největších českých hudebních festivalů Rock for People. „Strašně se těším,“ přiznal Čech, jak ho účinkování pod širým nebem na letišti v Hradci Králové láká.

Petr Čech zahrál českým tenistům loni v listopadu před finále Davisova poháru píseň Eye of the Tiger.Video: Facebook

 
Článek

Vystupoval už v pražských klubech i třeba na koncertu v Radotíně, za bicími se vyřádil během muzicírování Eddie Stoilow v Divadle loutek v polské Vratislavi během loňského evropského šampionátu, publikum bavil také při letošním vyhlašování Fotbalisty roku na pražském Žofíně.

Podobnou událost, na kterou se chystá v pátek do Hradce Králové, však ještě Petr Čech neabsolvoval. Vždyť Rock for People je jednou z největších hudebních událostí v Čechách... Na koncerty pod širým nebem i v obřím šapitó, které si pořadatelé vypůjčili z Velké Británie a pod jehož celtovou střechu se vejde dvanáct tisíc lidí, by totiž mělo dorazit na třicet tisíc návštěvníků.

„Strašně se těším, protože to pro mě bude nová zkušenost. Během dovolené jsem dost trénoval, aby mé vystoupení dopadlo co nejlépe," prozradil Petr Čech, který si v Londýně dokonce vybudoval vlastní zkušebnu a najal si i učitele na bicí.

Čech: Jen aby to dobře dopadlo

„Začalo to všechno nevinnou akcí v rámci kampaně ,S námi na to máš´ a naše spolupráce se skupinou Eddie Stoilow úspěšně pokračuje dál. I mně to chytlo," přiznal reprezentační gólman.

„Nejdříve jsem si splnil první sen a zahrál si na koncertu v pražském Rock café. Bylo to zajímavé, chytlo mě to, a proto pokračuju. Teď už dokonce na rockovém festivalu, což bude zase nová zkušenost. Věřím, že to bude stát za to," dodával Čech před pátečním vystoupením, během něhož se skupina představí premiérově se singlem Baby z nově chystaného alba.

„Jen aby to dobře dopadlo," netají Čech, že bude mít před koncertem v Hradci Králové větší trému, než když stojí v bráně proti nejlepším fotbalistům světa. Hned v sobotu po koncertu odlétá do Londýna, kde s Chelsea a jejím novým trenérem Mourinhem zahájí přípravu na novou sezónu.

Reklama

Související témata: