Hlavní obsah

Manchester United je blízko prvnímu úlovku. Záložník Barcelony Thiago už kývl na smlouvu

Manchester

Nový manažer fotbalistů Manchesteru United David Moyes se v příštích dnech s velkou pravděpodobností dočká prvního výrazného posílení svého kádru. Rudí ďáblové se podle serveru goal.com domluvili na smlouvě s talentovaným záložníkem Barcelony Thiagem Alcantarou, který už nechce v katalánské metropoli dále působit. Čerstvý španělský mistr Evropy do 21 let má stát 18 miliónů eur (asi 470 miliónů korun).

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Španělský fotbalista Thiago Alcántara slaví svůj gól ve finále ME hráčů do 21 let proti Itálii.

Článek

Dvaadvacetiletý Thiago se po letošní sezóně rozhodl opustit kádr úřadujícího španělského mistra. Vadí mu, že v konkurenci Xaviho, Iniesty a Fábregase se mu nedostává tolik herního vytížení, jaké by si představoval. Svůj úmysl odejít na britské ostrovy už prý oznámil také prezidentovi Sandru Rosellovi.

Pro španělského středopolaře je v Manchesteru United připravena víceletá smlouva, která mu údajně zaručí týdenní příjem 140 tisíc liber (zhruba 4,4 miliónu korun). To je údajně třikrát více, než Thiago v současné chvíli pobírá v Barceloně. V Katalánsku má smlouvu až do roku 2015.

Manchester United chce využít výkupní klauzule, která u Thiaga po letošní sezóně klesla z 90 na 18 miliónů eur. To je zapříčiněno právě tím, že dvaadvacetiletý hráč v uplynulé sezóně neodehrál dostatečný počet zápasů. Pokud na Old Trafford chtějí využít této mezery ve smlouvě mezi Thiagem a Barcelonou, musí přestup dokončit nejpozději poslední červencový den.

Manchester United povede v nové sezóně poprvé od roku 1986 jiný trenér, než veleúspěšný Alex Ferguson. Kormidlo převzal jeho skotský krajan David Moyes a jako první posilu si nedávno přivedl talentovaného uruguayského beka Guillerma Varelu. První výraznou posilou se však má stát právě dvaadvacetiletý Thiago z Barcelony.

Reklama

Související témata: