Hlavní obsah

Rooney popudil fanoušky Manchesteru United. Čech: Dokážu si ho představit v dresu Chelsea!

Manchester
Aktualizováno

Trpělivost příznivců Rudých ďáblů je sice velká, ale v případě útočníka Wayna Rooneyho nemilosrdná. Podle bývalého dlouholetého asistenta Manchesteru United Mika Phelana, který byl pravou rukou Sira Alexe Fergusona, si anglický reprezentant neustálými žádostmi o přestup popudil fanoušky Devils a velká část z nich je pro Rooneyho odchod z Old Trafford. O sedmadvacetiletého reprezentanta se uchází čtveřice mužstev - Arsenal, Barcelona, Paris Saint-Germain a Chelsea. A právě v dresu Blues by Rooneyho rád viděl i brankář Petr Čech.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Wayne Rooney v nadcházející sezóně pravděpodobně nebude střílet góly za Rudé ďábly.

Článek

Rooney poprvé požádal o přestup v říjnu 2010, v závěru letošní sezóny si pak znovu postěžoval, že není tolik vytížený a hledá novou motivaci. Fanoušci Rudých ďáblů jsou z jeho výroků podráždění a velká část z nich se vyslovila pro Rooneyho odchod. Sedmadvacetiletý hráč v minulé sezóně zasáhl do 37 zápasů, v kterých vstřelil 16 gólů.

Pro Rooneyho nastal den D

„Wayne je v jednom z největších klubů na světě. Je zvláštní, že chce odejít, ale má na to právo jako každý jiný fotbalista," cituje Phelana list The Sun.

Anglický útočník se v minulých dnech podle tvrzení anglických novinářů už krátce sešel s novým manažerem Manchesteru United Davidem Moyesem, ve středu odpoledne následovala v tréninkovém centru v Carringtonu další. Na ní se měli Moyes, který vedl Rooneyho už v dobách jeho působení v Evertonu, s hráčem vyjasnit názory a postoje. Však také ostrovní servry unissono tvrdí, že pro Rooneyho je dnešek dnem D.

Mike Phelan, který v klubu před necelým měsícem skončil, se nedomnívá, že by celá záležitost vyústila v Rooneyho setrvání na Old Trafford. „Nejlepší by bylo, kdyby se obě strany rozloučily. Někde v zákulisí ještě sice proběhnou jednání, ale nikdo neví, jestli to ještě má nějakou cenu," dodal Phelan. Není jisté ani to, jestli Rooney s mužstvem odcestuje na přípravný kemp do Asie.

Čech: Rooneyho si v Chelsea dokážu představit

Rooneyho cena se odhaduje na 25 miliónů liber. Na zarputilého útočníka si dělají zálusk čtyři zájemci - největší má prý Barcelona, ve hře jsou také Arsenal, Paris Saint-Germain i Chelsea.

Právě v západním Londýně by si Rooneyho angažmá dokázal představit i gólman Petr Čech. „Klidně by mohl oblékat dres Chelsea. Hráči mají právo změnit dres a Rooney měl v Manchesteru fantastickou kariéru. Někdy je však třeba najít novou výzvu," uvedl český brankář pro Sky Sports.

„Pokud k přestupu skutečně dojde, samozřejmě v týmu tohoto úžasného fotbalistu přivítáme. Teď se však jedná pouze o spekulace. Uvidíme, co se stane v dalších dnech," dodal Čech.

Reklama

Související témata: