Hlavní obsah

Po Anglii se mi stýská, ale v létě se nevrátím, vzkázal Ronaldo

Singapur/Praha

Netají, že se mu po anglickém fotbale stýská. Po Premier League a Manchesteru United ještě víc. „Léta na Old Trafford byla nejlepšími v mé kariéře. Nikoho nemusím přesvědčovat, že tomu tak bylo," přiznala portugalská hvězda ve službách Realu Madrid Cristiano Ronaldo na charitativní akci s dětmi v Singapuru. „Manchester je a zůstane klubem mého srdce. Skutečně mi chybí. Teď je ale můj život spojen se Španělskem."

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Portugalská hvězda Cristiano Ronaldo

Článek
Fotogalerie

Spekulace o možném odchodu Ronalda z Madridu rozvířily fotbalové vody před pár týdny, kdy Portugalec na Twitteru dementoval informaci, že s Bílým baletem prodloužil smlouvu. Jeho manažer Jorge Mendes dokonce naznačil, že už mělo dojít ke konkrétnímu jednání, i když nařízení FIFA výslovně zakazuje, aby kluby kontaktovaly a jednaly s fotbalisty, kteří mají platnou smlouvu. A ta Ronaldova je na San Bernabéu datována až do léta roku 2015.

Vedení Manchesteru sice podobné informace označilo za smyšlené, ale svým zájmem o Ronalda se netají. Zvláště nový kouč David Moyes opakovaně potvrdil, jak rád by Portugalce přivedl zpátky na Old Trafford. Zvláště, když další budoucnost Waynea Rooneyho v barvách Rudých ďáblů je pořád nejistá.

Ronaldo ovšem v Singapuru vyloučil, že by k přestupu došlo už letos v létě, jak se o tom nahlas spekulovalo. „Do budoucnosti nikdo z nás nevidí, ale v tuto chvíli je můj život spojený se Španělskem a španělskou ligou, kde se cítím šťastný," vykládala hvězda Realu v Singapuru dětem i novinářům.

Na dotaz, co říká angažování brazilské naděje Neymara a vysoké částce, kterou za něho největší konkurent Realu z Barcelony zaplatil, reagoval tentokrát s mnohem větším nadhledem, než když k transferu došlo.

„Je mi jedno, co dělá Barcelona, protože já hraju s těmi nejlepšími fotbalisty za Real, který je nejlepším mužstvem na světě," nemínil se Ronaldo pouštět do debat na téma Neymar.

Reklama