Hlavní obsah

Bývalý trenér Rudých ďáblů: Až na sobě bude Rooney pracovat, bude dobrý jako Ronaldo

Wayne Rooney je v tréninku tak trochu lenoch, naznačil někdejší kondiční trenér Manchesteru United Mick Clegg, který prohlásil, že kdyby na sobě anglický fotbalový útočník víc pracoval v posilovně, dosahoval by kvality jako Cristiano Ronaldo.

Anglický reprezentační útočník Wayne Rooney

Článek
Fotogalerie

Ronaldo, který s Rooneym hrál na Old Trafford v letech 2004 až 2009, je známý svým nadšením z posilování. Fotografie jeho vyrýsovaného těla plní obálky mnoha předních světových časopisů. Zato Rooney na první pohled tolik času v posilovně netráví.

„Wayne nepovažuje posilovnu za tak důležitou. Pokaždé mi řekl: ‚Jsem tady, abych hrál fotbal.' Vždycky jsem si přál, aby na sobě pracoval trochu víc," prohlásil pro The Sun Clegg. „Wayne byl vždycky velký kluk a bál se, že když bude trávit v posilovně hodně času, jeho tělo příliš nabyde," pokračoval.

Ronaldo září, Rooney nemá jistotu základu

Ale právě posilování je podle bývalého spolupracovníka Alexe Fergusona ten důvod, proč se Rooney na fotbalovém trávníku v posledních měsících trápí, zatímco hvězda Ronalda strmě stoupá. Osmadvacetiletý Portugalec hraje pravidelně v Realu Madrid a je dlouhodobě porovnáván s nejlepším fotbalistou planety Lionelem Messim, Rooneymu naopak v United „sebral" místo v základní sestavě Robin van Persie a útočník zvažuje odchod z klubu.

K tomuto rozdílu v kariérách podle Clegga přispělo i to, že Ronaldo fotbalu dává všechno. „To je to, proč se prosadil Cristiano Ronaldo. Splnil jakýkoliv trénink, co jsem mu předepsal. On žije fotbalem 24 hodin, sedm dní v týdnu. Jeho oddanost je fenomenální."

Rooney však ještě nemá kariéru ztracenou. Naopak, pokud by z Manchesteru přeci jen odešel, zamíří do některého ze špičkových klubů, které o něj usilují - ať už by to byla Chelsea, Arsenal či týmy mimo Premier League. Ať však bude v příští sezóně oblékat jakýkoliv dres, měl by prý změnit přístup v přípravě. „Wayne by pořád mohl být stejně dobrý jako Cristiano, pokud by přehodnotil svůj postoj k posilování - byl by to úžasný atlet, kdyby si uvědomil, kde dělá chybu," myslí Clegg.

Reklama

Související témata:
Nick Clegg