Hlavní obsah

Veterán Giggs hrajícím asistentem, Rooneyho den D se ale zase odkládá

Manchester/Praha

Rooneyho den D se zase odkládá. Do přípravy Manchesteru United se sice v tréninkovém centru v Carringtonu zapojil, ovšem až na páteční první oficiální tiskové konferenci nového trenéra Rudých ďáblů Davida Moyese by mělo zaznít, co bude s kanonýrem toužícím po odchodu z Old Trafford dál. Avizované setkání, které mělo vnést do otázek kolem Rooneyho budoucnosti jasno, se totiž nekonalo.

Foto: REUTERS/Tony Gentile

Den D se odkládá, nad budoucností Wayne Rooneyho se dál vznáší otazníky.

Článek

Zachmuřený Rooney sice do Carringtonu přijel, ale s novináři nekomunikoval. A se spoluhráči také příliš ne.

Na Rooneyho budoucnost nedošlo

Kádr Manchesteru absolvoval obvyklé předsezónní testy, hráči se podrobili vážení, na řadu přišly i pohovory nového trenéra Moyese a jeho asistentů s jednotlivci. Ovšem jen seznamovací a tudíž velice krátké. I Rooney takový absolvoval, takže je logické, že na řešení jeho budoucnosti nedošlo.

Hráč se k ní odmítá vyjadřovat, klubové vedení také. Z kuloárů Manchesteru ovšem uniklo, že pokud by chtěl Rooney skutečně Old Trafford opustit, musel by o odchod a uvolnění pořádat písemně, což se zatím nestalo. A ani žádný zájemce z Premier League prý oficiálně nevstoupil do jednání o transferu Rooneyho, byť konkurenční Arsenal, stejně jako Chelsea ho deklarovaly.

Arsenal by byl dokonce ochoten porušit klubový usus, podle něhož je platový strop pro nejlepší hráče stanoven na 170 tisíc liber týdně. Rooneymu by nabídl víc, i když na 225 tisíc liber, které pobírá na Old Trafford, by pomýšlet nemohl.

Otázkou ovšem je, kolik by sedmadvacetiletému kanonýrovi byl ochoten Paris SG či třeba Barcelona, dva kluby, které o Rooneyho také projevují zájem, nabídnout.

Giggs kývl, Moyes si liboval

V pátek by mělo být zřejmější, co bude s Rooneym dál. Na ohlášené tiskové konferenci totiž nový kouč David Moyes představí své dva nové asistenty, jimiž se stane klubová legenda Ryan Giggs a společně s ním Phil Neville, který hrál v Manchesteru jedenáct let, než odešel do Evertonu, kde na konci sezóny ukončil právě pod Moyesem aktivní kariéru.

„Jsem moc rád, že Giggs mou nabídku přijal a stane se hrajícím asistentem," cituje list The Sun Moyese libujícího si nad tím, že má třináctinásobného vítěze Premier League ve svém realizačním týmu. Pomalu čtyřicetiletý veterán Giggs, který působí v Manchesteru už třiadvacet let a odehrál za něj přes tisíc zápasů, přitom na jaře prodloužil s klubem smlouvu o další sezónu.

Dost možná, že i on se zapojí do jednání o Roonyeho budoucnosti, o které by mělo být s definitivní platností rozhodnuto ještě před tím, než se Manchester United vydá příští středu na asijsko-australské turné se zastávkami v Bangkoku, Sydney, Tokiu, Ósace a Hongkongu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články