Hlavní obsah

Argentinský kanonýr Higuaín se přiblížil přestupu z Realu do Arsenalu

Pětadvacetiletý útočník Gonzalo Higuaín je krůček od přestupu z Realu Madrid do londýnského Arsenalu. Kanonýři se s vedením španělského celku domluvili na odstupném ve výši 23 miliónů liber (asi 710 miliónů korun) a argentinský reprezentant se už brzy stane spoluhráčem Tomáše Rosického.

Foto: Profimedia.cz

Argentinský útočník Gonzalo Higuaín.

Článek

"Dostali jsme od Realu svolení jednat přímo s Arsenalem. Mám štěstí, že brzy uvidím svého syna hrát v Premier League," řekl Jorge Higuaín, otec a zároveň agent pětadvacetiletého hráče, televizní stanici Fox Sports Latin America.

O Higuaína se zajímal také Juventus, ale jeho nabídka prý zástupce Realu nezaujala a turínský celek už mezitím získal jiného Argentince Carlose Téveze z Manchesteru City.

I když ještě nebyla uzavřena dohoda mezi kluby, podle britského listu Guardian zaplatí Arsenal za pětadvacetiletého útočníka 23 miliónů liber. Higuaín má podepsat smlouvu na tři roky s týdenním platem 100 000 liber (tři milióny korun).

Higuaín má za sebou šest a půl roku v Realu, kam přišel z River Plate za 12 miliónů eur. S klubem získal tři mistrovské tituly a ve 190 utkáních španělské ligy nastřílel 107 branek. Úmysl odejít oznámil už po skončení minulé sezóny.

Reklama

Související témata: