Hlavní obsah

Pellegrini nechce pro Citizens jen tituly a trofeje z anglické scény. Slíbil i úspěch v Lize mistrů

Manchester/Praha

Nový kouč Manchesteru City Manuel Pellegrini si je jistý, že ho fanoušci Citizens přijmou a budou ho mít ve stejné oblibě, v jaké měli jeho předchůdce Roberta Manciniho. Zbožňovaného italského kouče vyhodili majitelé klubu v samém závěru jara, když neobhájil v Premier Leagu titul a ve finále FA Cupu prohrál s Wiganem. Namísto něho angažovali chilského trenéra Pellegriniho, jenž přichází ze španělské Málagy.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Manchesteru City Manuel Pellegrini.

Článek

Ještě než Pellegrini odletěl se svým novým týmem na jihoafrické turné, naklonil si vedení klubu i fanoušky. Nejenže slíbil, že bude pokračovat v práci započaté Mancinim, ale přidal, že chce dosáhnout víc než on. Nejen tituly a trofeje z anglické scény, ale i úspěchy mezinárodní. Z Ligy mistrů, kde Citizens v posledních sezónách pravidelně vyhořeli a skončili hned v základní skupině, především.

Jen pět trofejí? smál se výzvě

„Musíme tuto neutěšenou bilanci zlepšit," pravil chilský trenér, který na předchozích španělských štacích postoupil s Villarrealem i Málagou do čtvrtfinále Champions League, byť šlo o nováčky a outsidery k tomu.

A když šéf klubu Ferran Soriano vyzval devětapadesátiletého trenéra, aby během angažmá získal pro City minimálně pět trofejí, Pellegrini se usmál. „Jen pět? Budu pracovat, aby jich bylo víc, a na konci sezóny jsme byli všichni šťastní."

Pellegrini, jemuž klubové vedení letos koupilo za 45 miliónů liber Brazilce Fernandinha z Doněcku a Španěla Jesúse Navase ze Sevilly, chce jít ovšem vlastní cestou.

„Od každého trenéra se chce okamžitě úspěch a každý kouč na něj chce dosáhnout. Je ale nemožné každým rokem kupovat čtyři, pět hráčů. Jsem si vědom, že klub musí omezit výdaje a přitom si udržet svou kvalitu a sílu, což je možné jen tím, že budeme pracovat s mladými, talentovanými fotbalisty a zakomponovat je do mužstva," přibližuje filosofii chilského kouče deník Daily Mail.

Mancini nebyl poslední, vzkázal fanouškům

"Mancini nebyl vaším posledním oblíbeným koučem," vzkázal fanouškům Pellegrini, jenž v minulosti vedl i chilskou reprezentaci a Real Madrid.

Pellegriniho Manchester City prožije stejně jako většina anglických špičkových klubů léto na cestách. Momentálně je v Jihoafrické republice, kde startuje na turnaji tří mužstev, poté se přesune do Hongkongu, aby po návratu zavítal na turnaj Audi do Mnichova, kde se nejprve utká s AC Milán, přičemž druhou dvojici tvoří domácí Bayern a Sao Paulo, úplně na závěr přípravy se pak utká v Helsinkách s Arsenalem.

Reklama

Související témata: