Hlavní obsah

Byl bych šťastný, kdybych vyhrál čtvrtinu Fergusonových trofejí, přiznal nový kouč Manchesteru United Moyes

Londýn/Praha

Jedno nový kouč Manchesteru United David Moyes přiznává na rovinu. Ani v nejsladších snech se mu nehoní hlavou myšlenky, že by snad mohl být na lavičce Rudých ďáblů stejně úspěšný, jako jeho slavný předchůdce. Sir Alex Ferguson totiž během šestadvaceti let prožitých na Old Trafford získal pro United neuvěřitelných 38 trofejí. „Byl bych šťastný, kdybych jich vyhrál čtvrtinu," svěřil se Moyes během asijského turné, které v těchto dnech Manchester United absolvuje.

Foto: Chaiwat Subprasom, Reuters

Trenér Manchesteru United David Moyes zdraví fanoušky během přátelského utkání v Bangkoku.

Článek

Jeho úvod ovšem anglickému mistrovskému celku nevyšel. Pod novým koučem totiž Manchester United prohrál 0:1 v thajském Bangkoku s výběrem Singha All-Star XI. David Moyes si samozřejmě uvědomuje, v jaké těžké roli se ocitl a jak kriticky bude jeho působení na lavičce Rudých ďáblů sledováno.

Začal éru po nejlepším trenérovi

„Přišel jsem k mužstvu, které vedl nejlepší fotbalový trenér, jaký kdy žil. Je to moje první sezóna, takže ze všeho nejdřív se musím v klubu usadit, všechno a všechny důkladně poznat a najít svou cestu," přiznává nový šéf Manchesteru United.

„Jsem skutečně šťastný, jak se mně každý v klubu snaží začátky usnadnit," kvitoval Moyes pomoc, které se mu dostává.

S myšlenkou na Thiaga se rozloučil

Snahu klubového vedení o další posílení kádru pochopitelně v první řadě. Myšlenky na příchod Thiaga Alcántary se sice musel vzdát, neboť mladý záložník Barcelony dal přednost Bayernu Mnichov a trenérovi Guardiolovi, jenž ho do světa velkého fotbalu uvedl, ale Wilfrieda Zahu koupeného za 12 miliónů liber, už Moyes v kádru má.

„Ještě jeden či dva hráči by se k mému mužstvu měli v průběhu přípravy připojit," naznačil nový kouč, že přestupové aktivity Manchesteru United tím zdaleka nekončí.

Klub chce pochopitelně pokračovat v úspěších, jež slavil za Fergusonovy éry trvající dlouhých šestadvacet let. I David Moyes o tom sní, i když si vůbec netroufá pomyslet, že by byl stejně pilným sběratelem trofejí, jako jeho slavný předchůdce.

„Kdyby se mně podařilo vyhrát jen čtvrtinu z toho, co Sir Alex, měl bych velice dobrý pocit," přiznal Moyes, na jehož tým teď čekají další zápasy v Austrálii, Japonsku a Hongkongu.

Reklama

Související témata: