Hlavní obsah

Se zájmem Chelsea o Rooneyho to není až tak horké. Blues dementovali spekulace o výměně

Londýn / Praha

S eminentním zájmem londýnské Chelsea o zhrzeného a evidentně rozpolceného Wayna Rooneyho to není zřejmě tak horké, jak se v posledních dnech a týdnech zdálo. Blues totiž oficiálně dementovali zprávu, kterou přinesla BBC, že za útočníka Rudých ďáblů nabídli deset miliónů liber, tedy více než 300 miliónů korun, a záložníka Juana Matu, či obránce Davida Luize k tomu. Mluvčí Chelsea David Chidgey navíc pro Omnisport prohlásil, že si není vůbec jistý, zda by klub měl riziko s angažováním Rooneyho podstupovat a takové finance vydávat.

Foto: Chaiwat Subprasom, Reuters

Wayne Rooney se vrátil z asijského turné předčasně a vzkaz nového trenéra, že bude v Manchesteru United dvojkou, ho popudil.

Článek

Nový kouč Chelsea José Mourinho toužil po Radamelovi Falcaovi, ale ten z Atlétika Madrid zamířil do Monaka, Edinson Cavani zase přestoupil z Neapole do Paris SG. Sázka na Rooneyho se tedy zdála logická. Zvláště, když i Mourinho o něm mluvil jako o první volbě...

Nyní se ovšem zdá, že zájem Chelsea ochabuje. A to přesto, že vztahy mezi Rooneym a novým manažerem Manchesteru United Moyesem se opětovně dostaly na bod mrazu.

Vzkaz od Moyese vyvolal nové spekulace

Zraněný Wayne Rooney se vrátil z asijského turné Manchesteru United domů předčasně a tam ho zastihla slova nového kouče Davida Moyese, že je pro něho útočníkem číslo dvě. Až za Van Persiem, který je pro něho jedničkou. Přitom Moyes po příchodu na Old Trafford prohlašoval, že chce Rooneyho udržet za každou cenu.

Otevřel se tak prostor k novým spekulacím, zda hvězdného útočníka zláká Chelsea, anebo Arsenal, který projevil také zájem. A to přesto, že Manchester United za něho požaduje 28 miliónů liber a Rooney si jako podmínku stanovil, že bude pobírat stejný plat jako na Old Trafford - tedy 200 tisíc liber týdně. Informace BBC o nabídce, kterou měla Chelsea učinit klubovému vedení anglického mistra, tyto spekulace jen umocnila.

Zvláště, když i Mourinho se nechal slyšet, že Rooney potřebuje pravidelně hrát, aby pomohl anglické reprezentaci k postupu na světový šampionát 2014 a následnému účinkování v Brazílii.

Je Rooney stejný, jako před pěti lety?

„Před takovými pěti lety bychom vůbec neváhali, protože nebylo pochyb, že Wayne patřil k nejlepším útočníkům v Anglii, ne-li v Evropě. Ale nyní? Nemyslím, že by to byl stejný hráč, jako tehdy. Obávám se, že žádný fotbalista není schopen hrát ve vrcholné formě dlouhých deset let," vyjádřil podle Omnisportu jisté pochybnosti tiskový mluvčí Chelsea David Chidgey.

„Jaká je jeho motivace? Jde mu o peníze, nebo chce hrát pro tým?" položil sobě i fanouškům Blues řečnické otázky a dodal, že Manchester United jen velice zřídka prodává své velké hráče, což také o něčem vypovídá.

„Možná ale, že Wayne už opravdu není v Manchesteru šťastný. Je v klubu dlouho, vyhrál toho s ním strašně moc, proto možná potřebuje jít skutečně jinam, aby získal novou motivaci a stály před ním nové výzvy," nevyloučil, že jednání mezi Chelsea, Manchesterem United a Rooneym bude pokračovat.

„Nevíme, zda se Torres někdy dostane zase do střelecké formy, jakou míval, Lukaku má sice velký potenciál, ale je ještě mladý, Demba Ba přišel teprve v lednu," připustil, že Rooney se může stát pro Chelsea přece jen volbou.

Pochybnosti, nebo jen taktizování?

Zároveň však popřel informace BBC o nabídce deseti miliónů liber doprovázenou navrch přestupem Maty, či Luize, kterou měla Chelsea údajně učinit. Zároveň vyjádřil pochybnosti, zda by za tolik peněz Rooney skutečně stál. Otázkou ovšem je, zda si jeho slova nevykládat jen jako jisté taktizování před dalším kolem jednání s Manchesterem.

„Myslíme si, že můžeme vyhrát titul, ať už nějakého útočníka přivedeme, nebo ne," uklidňoval David Chidgey fanoušky Chelsea před ostrým startem Premier League, do níž Blues vstoupí 18. srpna domácím zápasem s Hull City.

Reklama

Související témata: