Hlavní obsah

Potvrzeno! Mourinho počítá s Kalasem do prvního týmu Chelsea

Staronový kouč Chelsea José Mourinho už má jasno. Pro novou sezónu počítá v prvním týmu nastálo s Tomášem Kalasem. Spolu s českým obráncem zůstanou v áčku další navrátilci z hostování, belgický útočník Romelu Lukaku a jeho krajan záložník Kevin De Bruyne.

Foto: Facebook

Tomáš Kalas (uprostřed) během tréninku Chelsea v thajském Bangkoku.

Článek

"Když jsem přišel, doufal jsem, že se do A-týmu dostanu. Nečekal jsem, že to přijde tak rychle, i proto jsem chtěl prokázat své kvality na hostování," prohlásil dvacetiletý fotbalista, který si v listopadu odbyl debut v české reprezentaci a nyní se má stát součástí kádru vítěze Evropské ligy.

Rodák z Olomouce si myslí, že mu dvouletý pobyt v nizozemském Arnhemu pomohl. "Myslím si, že mám teď větší kvalitu na míči. Hodně jsem se tam naučil, hlavně v druhé sezóně, kdy jsem hrál pravého obránce, protože na tento post je třeba víc technických schopností. Ale oba roky byly úspěšné, hrál jsem všechny zápasy, což je pro hráče mého věku důležité," řekl v rozhovoru pro klubový web.

Spoléhá na pomoc Čecha

Kalas zahájil přípravu v základní sestavě, podobně jako brankář Petr Čech odehrál první poločas při výhře 1:0 nad thajským výběrem Singha All-Stars. Přítomnost krajana v kabině Chelsea si pochvaluje. "Není to můj táta věkem, ale zkušenostmi. Jsem si jistý, že mi pomůže, abych se dál zlepšoval."

Nadějný stoper je nadšený i z tréninků pod trenérem Mourinhem. "Každý den tréninku pod ním je pro mě jako vysoká škola. Opravdu si je užívám a snažím se zlepšovat. Protože po tvrdém tréninku jsou zápasy snazší," řekl.

Parťák Terry

Kalas si na úvod asijského turné zahrál vedle zkušeného Johna Terryho a společně nepustili soupeře do žádné větší šance. "Tady v Bangkoku hrají všechny týmy na protiútoky, my jsme jim příliš nepůjčovali míč, takže si gólové šance nevypracovali. Pro nás stopery ale přijdou těžší zápasy," uvedl.

Reklama

Související témata: