Hlavní obsah

Real to nevzdává, nabídka za Balea už vyšplhala na 110 miliónů eur! Zrodí se rekordní transfer?

Rekordních 86,3 miliónu liber, taková je částka, kterou je Real Madrid ochoten zaplatit Tottenhamu, pokud bude souhlasit s přestupem Garetha Balea na San Bernabeu. Mladý velšský fotbalista by tak překonal i rekordní sumu, kterou zinkasoval Manchester United za Cristiana Ronalda, připomíná The Guardian. Ronaldo odcházel před čtyřmi lety z Old Trafford do Realu „jen" za 80 miliónů liber. Na světlo světa už dokonce prosákly podrobnosti o nabídce Bílého baletu.

Foto: www.marca.com

Gareth Bale (vlevo) by se už brzy mohl stát spoluhráčem Cristiana Ronalda. Real za něho nabízí rekordní sumu.

Článek

Původně se na ostrovech spekulovalo o 120 miliónech eur, za které by byli Spurs ochotni Balea uvolnit, jejich šéf Daniel Levy ale podobnou sumu popřel. Nyní se objevily ve Španělsku poměrně hodnověrné informace o nejnovější nabídce, kterou měl prezident Realu Pérez učinit Levymu.

Šedesát v hotovosti a dvě hvězdy

Nabízí mu 60 miliónů eur v hotovosti a dvě hvězdy k tomu. Do Tottenhamu by přestoupil Angel Di María, jehož cena dosahuje 30 miliónů eur, a spolu s ním Fabio Coentrao, který je ohodnocen dvaceti milióny. Suma sumarum - transfer za 110 miliónů eur, tedy 86,3 miliónu liber. Vůbec největší, jaký kdy fotbalový svět zažil.

„Je nám velkou ctí, že pan Pérez má zájem o Balea. Ví, proč to dělá, protože Gareth je lepší než Neymar. Daleko lepší. A navíc už to dokázal v nejlepší lize na světě - v Premier League," reagoval agent čtyřiadvacetileté hvězdy Kohoutů Jonathan Barnett.

Bale je prý neústupností zděšen

„Jsem zděšený neústupností pana Levyho," nechal se podle anglických médií slyšet Bale, který je v současnosti s Tottenhamem na asijském turné. „Prožil jsem na White Hart Line šest let, vždy jsem se snažil klubu dát to nejlepší, co jsem v sobě měl, ale teď se domnívám, že nastal pravý čas jít dál. Zvláště, když jsem vždy snil, že si jednou zahraju na San Bernabeu, zejména, když je tu takováto nabídka," dodával čtyřiadvacetiletý fotbalista, který přišel v roce 2007 ze Southamptonu a v uplynulé sezóně nastřílel v barvách Spurs 26 gólů.

Levy: Bale není na prodej

Levy, který je znám jako velice tvrdý vyjednavač, ale dál opakuje, že Bale není na prodej. „Chce zmařit mou životní příležitost," postěžoval si Bale, jenž je momentálně zraněný a k posledním zápasům asijského turné nenastoupil. K tomu, zda se s Realem skutečně dohodl na podmínkách smlouvy, se však nevyjádřil.

Podle deníku Marca, který je propojený s Realem, ho má na San Bernabeu čekat šestiletá smlouva a roční plat 10 miliónů eur.

Tottenham ovšem netají, že nemíní hráčský kádr oslabit, neboť se chce konečně probojovat s trenérem Villasem-Boasem do Ligy mistrů. I proto koupil za 17 miliónů liber Brazilce Paulinha, za sedm Násira Chadlího z Twente Enshede a před podpisem je údajně transfer Roberta Soldata z Valencie, za něhož je Levy ochoten zaplatit 30 miliónů eur.

Přestoupí Gareth Bale do Realu Madrid?
Ano
80,9 %
Ne
19,1 %
Celkem hlasovalo 18511 čtenářů.

Reklama

Související témata: