Hlavní obsah

Pudil věří, že s Watfordem opět zabojuje o Premier League

Londýn

Český fotbalista ve službách druholigového anglického Watfordu Daniel Pudil věří, že se svým týmem v nové sezóně opět zabojuje o postup do elitní Premier League. Ten Sršňům v minulém ročníku utekl až v závěrečném utkání play off po prohře s Crystal Palace.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Český fotbalista Daniel Pudil.

Článek

"Podepsali jsme hráče, kteří by měli klubu pomoci postoupit do Premier League. V minulé sezóně jsme postup ztratili až ve finále play off, teď jsme o něco zkušenější a budeme se chtít o postup rvát znovu," řekl na webu svého agenta Ondreje Chovance Pudil.

V uplynulé sezóně v Anglii jen hostoval, v létě do Watfordu natrvalo přesídlil z Granady a podepsal smlouvu do roku 2017. Právě španělský celek svěřenci Gianfranka Zoly porazili v sobotní ligové generálce 2:0 a Pudil asistoval u prvního gólu. "Odehrál jsem poločas, pak trenér tým prostřídal. Říkal, že byl spokojen. Doufám, že nás šetřil na ligu," uvedl sedmadvacetiletý krajní bek či záložník, jenž v minulé sezóně zasáhl do 40 soutěžních zápasů.

Věří, že v sobotním úvodním kole druhé anglické ligy proti Birminghamu bude v základní sestavě Watfordu. "Zápasy, které jsem v přípravě odehrál, jsem zvládl solidně. Dal jsem jeden gól, na tři jsem nahrál," uvedl Pudil.

Chybí mu parťák Vydra

Jeho mužstvo se během letní přestávky hodně proměnilo. Z nových spoluhráčů má dobrý pocit, za klíčové však považuje setrvání zkušené španělské brankářské jedničky Manuela Almunii. "Jsem strašně rád, že se s Watfordem domluvil na nové smlouvě. Je to vynikající brankář, navíc super kluk. Hodně spolu kamarádíme," přiblížil třiadvacetinásobný reprezentant.

Ve Watfordu mu naopak chybí bývalý český spoluhráč a spolubydlící Matěj Vydra, který se z vydařeného hostování vrátil do Udine. "Jsme profesionálové a každý musíme hrát, kde je o nás zájem. Matěj je teď prostě v Itálii, já tady. Jsme spolu v kontaktu, voláme si, píšeme si. V jeho bytě pode mnou zatím nikdo nebydlí..." prozradil Pudil.

"Ale teď je tady v Anglii i Martin Fillo, který hraje za Brentford. Máme to od sebe asi 35 kilometrů a už u mě jednou byl. Až mu sem dorazí rodina, budeme se vídat častěji, taky má malého prcka," řekl bývalý hráč Blšan, Liberce, Slavie a belgického Genku na adresu záložníka Filla, jenž bude ve třetiligovém Brentfordu hostovat rok z Plzně.

Reklama

Související témata: