Hlavní obsah

VIDEO: Džeko pálí o sto šest. Je nejlepší, jiného útočníka nechci, tvrdí kouč Manchesteru City

Ze skromného chlapce, který vyrůstal ve válkou zasaženém Sarajevu a do povědomí českých fanoušků se vryl během působení v Teplicích, vyrostl obávaný kanonýr. Edin Džeko dělá v předsezónní přípravě všechno proto, aby se v zámožném Manchesteru City, kde panuje tvrdá konkurence nejlepších hráčů z celého světa, prosadil do základní sestavy. A našlápnuto má skvěle - už si vysloužil důvěru nového trenéra Manuela Pellegriniho, pro kterého je v současnosti první volbou.

Krásný gól Edina Džeka proti AC Milán.

 
Článek

Sergio Agüero, Edin Džeko, Álvaro Negredo a Stevan Jovetič - taková je po letním odchodu Carlose Téveze do Juventusu útočná skladba Manchesteru City. Co jméno, to reprezentant.

Džeko vstřelil ve středečním přípravném duelu s AC Milán dva góly, přičemž u své druhé trefy předvedl brilantní techniku zpracování i perfektní zakončení z otočky. Bosenský forvard je prozatím letním kanonýrem Manchesteru City a vše nasvědčuje tomu, že se těší velké důvěře kouče Pellegriniho.

Džeko: Cítím se jinak než dřív

„Samozřejmě bychom mohli ještě nakupovat a přivést další kvalitní fotbalisty, ale Edin Džeko je momentálně naším hlavním útočníkem. Jsem si jistý, že mu tahle pozice svědčí a ve střílení gólů bude pokračovat," doufá chilský manažer Pellegrini.

Sedmadvacetiletý Džeko, který byl podle britských médií ještě před několika týdny na odchodu, je rád, že se mu v přípravě daří. „Cítím se jinak, než tomu bylo dříve. Je to mnohem lepší, manažer má větší důvěru v mé schopnosti, a to je nesmírně důležité. Myslím, že to je vidět i na mé hře, vypadá to velmi slibně," prohlásil bývalý teplický útočník po středečním zápase v mnichovské Allianz Areně, kde jeho Citizens porazili milánský AC 5:3.

Další příležitost ukázat své schopnosti Džeko dostane už ve čtvrtek ve finále Audi Cupu proti vítězi Ligy mistrů, domácímu Bayernu Mnichov. Jen málokterý fanoušek Manchesteru City ale pochybuje o tom, že by Džeko za dva týdny chyběl v zahajovací sestavě úvodního zápasu Premier League proti Newcastlu.

Reklama

Související témata: