Hlavní obsah

Nejnebezpečnější útok v Premier League? Liverpool chce angažovat "lidožrouta" Costu

Dvě horké hlavy v jednom klubu, ba co víc, dokonce ve společné útočné formaci? Fanoušci fotbalistů Liverpoolu se možná brzy dočkají. Reds si vyhlédli brazilského útočníka Diega Costu z Atlétika Madrid, za kterého hodlají zaplatit odstupné 22 miliónů liber (asi 680 miliónů korun). Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby Costa nebyl podobného temperamentu, jako jeho jihoamerický kolega Luis Suárez.

Foto: Profimedia.cz

Diego Costa (pruhovaný dres) v roztržce s Pepem z Realu Madrid.

Článek

O nevyrovnaném chování Uruguayce Suáreze se na ostrovech přesvědčují takřka každý měsíc. Vrcholem jeho extravagantního vystupování bylo pokousání zadáka Chelsea Branislava Ivanoviče, za což dostal šestadvacetiletý útočník trest na deset zápasů.

A v nadcházejícím ročníku by mohl Liverpool zastrašit defenzívu soupeřů i dalším „lidožroutem" - na Anfield má namířeno Diego Costa, horkokrevný Brazilec, který se se svými soupeři také nijak nemazlí. Celek z Anfield Road by zřejmě postavil nejnebezpečnější útok v dějinách anglické ligy.

Oba hráči se řadí mezi velké provokatéry. Čtyřiadvacetiletý Costa měl v minulé sezóně několik roztržek během madridského derby s Realem Madrid. Nejprve hlavičkoval obránce Sergia Ramose, pak španělskému reprezentantovi málem ukousl prst na ruce. Během zápasu si v portugalštině vyměnil několik nadávek se stoperem Pepem, kterého pak ostře fauloval. Vše Brazilec dokázal tak mistrně, že si toho rozhodčí ani nevšimli.

Diega Costu si velmi dobře pamatují i plzeňští fanoušci. V prosincovém zápase Evropské ligy vrazil Brazilec hlavou do zadáka Viktorie Davida Limberského a okamžitě obdržel čevenou kartu.

Reklama

Související témata: