Hlavní obsah

Mourinho konkurenty neodepsal. Nebude to jen o Chelsea a Manchesterech, tvrdí

Už v polovině srpna odstartuje nový ročník jedné z nejlepších fotbalových lig světa - anglické Premier League. Obhájí Manchester United titul, nebo si ho vezme zpět jeho městský rival City? A jak dopadne Chelsea se staronovým trenérem José Mourinhem? S žádným jiným týmem se na ostrovech příliš nepočítá - a to je podle charismatického Portugalce chyba. Mourinho předem neodepsal ani trojici Arsenal, Liverpool a Tottenham.

Foto: Apichart Weerawong, ČTK/AP

Kouč Chelsea José Mourinho během soustředění v Bangkoku.

Článek

Na britských ostrovech došlo v létě k velkým trenérským rošádám. První tři týmy minulého ročníku, tedy Manchester United, Manchester City a Chelsea sáhly ke změně manažera a vše nasvědčuje tomu, že Premier League bude letos ještě vyrovnanější.

Zmíněná trojice se také může pochlubit tím, že získala posledních devět titulů. Ale Mourinho počítá i s dalšími týmy. „Od začátku ligy to bude záležitost celé šestice. Ještě zbývá měsíc do konce přestupů a může se stát hodně věcí. Na tom hodně záleží," myslí si trenér českých fotbalistů Petra Čecha a Tomáše Kalase.

„Mnoho lidí mluví o Liverpoolu. Proč by se s ním mělo počítat? Mají skvělého manažera Brendana Rodgerse a ten má před sebou druhý rok ve funkci. Měl rok na to, aby převedl své myšlenky a nápady. Takže proč ne Liverpool?" pokládal si Mourinho řečnickou otázku. A v rozhovoru pro deník Independent pokračoval v analýze dalších konkurentů.

„Arsenal je pořád Arsenal a v letošní sezóně budou pravděpodobně ještě lepším týmem. A že Tottenhamu schází vítězná kultura? To není to hlavní. Mají skvělý tým a trenér Villas-Boas má před sebou také druhou klíčovou sezónu," říká portugalský kouč. Lámat chleba se podle něj bude na konci roku. „Možná pak to bude o čtyřech, pěti týmech. Ale teď se musí počítat s celou šesticí," dodal kormidelník Blues.

Který tým letos získá titul v Premier League?
Manchester United
16,9 %
Manchester City
7,1 %
Chelsea
52,2 %
Arsenal
15,3 %
Liverpool
4,9 %
Tottenham
2,5 %
Někdo jiný
1,1 %
Celkem hlasovalo 6275 čtenářů.

Reklama

Související témata: