Hlavní obsah

Rooney se s Manchesterem nevydá ani do Švédska. Truc, nebo skutečně zraněné rameno?

Reakce se dala očekávat... Poté, co Manchester United odmítl i druhou nabídku Chelsea, která opětovně projevila zájem o Waynea Rooneyho, se totiž na klubovém webu Rudých ďáblů objevila informace, že se sedmadvacetiletý kanonýr s mužstvem nevydá k úterní přípravě do Švédska. „Během sobotního zápasu si poranil rameno,“ informoval kouč David Moyes na oficiálních internetových stránkách United.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney.

Článek

Abramovičův klub zvýšil nabídku a nabídl za Rooneyho 25 miliónů liber, tedy asi 750 miliónů korun. Ani podruhé neuspěl, z Old Trafford se mu dostalo rychlé odpovědi, že sedmadvacetiletý anglický reprezentant není ani za tuto částku na prodej. A to přesto, že sám Rooney se netají úmyslem z Manchesteru United odejít. Zvláště, když trenér Moyes prohlásil, že pro ofenzivu je pro něho jasnou jedničkou Nizozemec Van Persie, zatímco s Rooneym počítá jako s prvním náhradníkem.

Úřadující anglický šampión teď letí k přípravě do Švédska, kde se utká s AIK Stockholm, ale Rooney bude ve výpravě chybět.

„Po pádu během sobotního duelu s Betisem Sevilla si poranil rameno," potvrdil na klubových stránkách Manchesteru United kouč Moyes. „Není to nic vážného, takže dooufám, že nám nebude chybět dlouho," doplnil.

Moyes: Počítal jsem, že bude hrát

Ke zranění mělo dojít během zápasu hraného za zavřenými dveřmi, takže všichni jen spekulují, jak na tom Rooney doopravdy je a zda se snad za jeho absencí neskrývá jen truc vyvolaný zamítnutou nabídkou Chelsea.

„Jsem zklamaný, že s námi nepoletí a bude nám chybět. Počítal jsem, že se zapojí a bude hrát," dal najevo rozčarování Moyes. Rooneyho si nemohl vyzkoušet ani během asijského turné, neboť útočník se zranil a vrátil se předčasně do Anglie.

Další přípravný zápas hraje Manchester United v pátek s FC Sevilla, do Premier League vstoupí 17. srpna utkáním na půdě Swansea.

Reklama

Související témata: