Hlavní obsah

Rooney svou liknavostí štve ikony Manchesteru Ferdinanda, Giggse a Evru, píší v Anglii

Manchester

Přestupová sága na mnohá pokračování. Útočník Wayne Rooney pořád neví, jestli bude i v příští sezóně oblékat dres Manchesteru United, nebo někoho jiného. Olej do ohně přilévá zejména Chelsea, která zvyšuje nabídky na Rooneyho přestup. A anglický reprezentant svou liknavostí proti sobě poštvává své spoluhráče.

Foto: Martin Rickett, ČTK/AP

Wayne Rooney se v dresu Manchesteru United raduje z branky.

Článek

Prakticky od chvíle, kdy klubová trenérská legenda Sir Alex Ferguson oznámil, že na lavičce Rudých ďáblů končí, se spekuluje o tom, zda Rooney tým loňského vítěze Premier League opustí. Slavný Skot totiž za svého nástupce vybral krajana Davida Moyese, jenž Rooneyho trénoval v Evertonu.

„Už pod tebou nechci nikdy hrát," řekl Rooney v roce 2004 Moyesovi, což později citoval autor v jeho vlastní autobiografii. A i když svět několikrát oblétla prohlášení o tom, že jsou oba kohouti už usmíření, Rooneyho chování vypovídá spíše o opaku. Na asijském turné s týmem nebyl kvůli poraněným tříslům a na další výlet, tentokrát do Švédska, znovu neodjel - údajně kvůli poraněnému ramenu.

Na trávníku naposledy v dubnu

To si měl sedmadvacetiletý rodák z Liverpoolu poranit během zápasu s Betisem Sevilla. Duel se však odehrál za zavřenými dveřmi, což přiživilo spekulace o tom, o jak vážné zranění se skutečně jedná.

Ostrovní média, která celou kauzou žijí, spekulují samozřejmě i o nepříjemném vzduchu v kabině Red Devils, který otravuje právě Rooney. Deník Independent poukazuje na to, že Rooney nevyslechl prosby svých spoluhráčů. „Podivný může být také vztah mezi staršími hráči - Riem Ferdinandem, Ryanem Giggsem a Patricem Evrou. Jejich prosbu, aby Rooney v klubu zůstal, totiž útočník ignoroval," píše.

Rooney odehrál v dresu United soutěžní zápas naposledy 28. dubna proti Arsenalu. A to možná zůstane i Rooneyho posledním zápasem za Manchester v jeho kariéře. Chelsea totiž připravuje další nabídku, která by měla činit 40 miliónů liber. A to je částka, za kterou by vedení Manchesteru mohlo rebelujícího forvarda uvolnit.

Kde bude hrát Wayne Rooney v příští sezóně?
V Manchesteru United
25,2 %
V Chelsea
55,1 %
V Arsenalu
7 %
V jiném týmu
12,7 %
Celkem hlasovalo 4586 čtenářů.

Reklama

Související témata: