Hlavní obsah

Fillo dal v Ligovém poháru první gól za Brentford a přiznal úlevu

Brentford

Český fotbalista Martin Fillo se poprvé trefil za třetiligový anglický Brentford, kde v nové sezoně hostuje z Plzně. Ofenzivní záložník přispěl k výhře 3:2 v úterním úvodním kole Ligového poháru a přiznal, že se mu po premiérové brance v novém působišti ulevilo.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Fillo (třetí zprava) v plzeňském dresu.

Článek

Fillo pomohl Brentfordu k domácímu vítězství nad celkem Dagenham & Redbridge ze čtvrté nejvyšší soutěže, když v 63. minutě umístěnou přízemní střelou otočil skóre na 2:1. Po vyrovnání soupeře pak rozhodl o triumfu "Včel" až v nastavení svým druhým zásahem v utkání El Alagui.

"Potřeboval jsem tento gól, protože jsem se ani jednou neprosadil v přípravě. Tohle bylo vlastně mé první opravdové utkání v novém klubu a hned jsem dal gól, takže jsem šťastný," citovaly sedmadvacetiletého Filla webové stránky croydonguardian.co.uk.

V úvodním víkendovém zápase třetí anglické ligy s Port Vale (1:1) Fillo naskočil do hry jako náhradník, nyní dostal šanci už od začátku a odehrál celých devadesát minut.

"Je důležité, že jsme to zvládli a postoupili do dalšího kola. Hráči, kteří nehrají v lize, tak mohou nastupovat do pohárových zápasů a předvést se trenérovi," řekl bývalý hráč Vikingu Stavanger nebo Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: