Hlavní obsah

Manchester Utd. - Wigan 2:0Šlo to i bez Rooneyho. Manchester United vyhrál podvacáté anglický Superpohár, zářil van Persie

Londýn

Fotbalisté Manchesteru United ve Wembley porazili druholigový Wigan 2:0 a podvacáté v historii vyhráli anglický Superpohár. Na lavičce úřadujících ligových mistrů si nový trenér David Moyes odbyl úspěšnou soutěžní premiéru a připsal si i první trofej.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United, vítězové anglického Superpoháru.

Článek
Fotogalerie

V celku vítězů se neobjevil útočník Wayne Rooney, který koketuje s odchodem do londýnské Chelsea. Oficiálním důvodem Rooneyho absence však bylo podle BBC zranění ramena, které si anglický reprezentant přivodil před devíti dny.

Obě branky United vstřelil nizozemský útočník Robin van Persie. Poprvé se trefil už v šesté minutě, podruhé se proti Wiganu, který v minulé sezóně jako první tým v historii vyhrál Anglický pohár a zároveň sestoupil z nejvyšší soutěže, prosadil po tečované střele v 59. minutě.

Moyes tak s United získal trofej hned při první možné příležitosti. Na slavného Alexe Fergusona, kterého po minulém ročníku po příchodu z Evertonu na lavičce Rudých ďáblů nahradil, mu jich však ještě 37 chybí.

Anglický fotbalový Superpohár v Londýně:
Manchester United - Wigan 2:0 (1:0)
Branky: 6. a 59. Van Persie.

Reklama

Související témata: