Hlavní obsah

Arsenal sliboval utrácení, ale přišel jen výprodej. Wenger na úvod ligy těžko skládá tým

Slibovali masivní utrácení a velké posily, jenže vedení fotbalového Arsenalu zatím předvedlo v letním přestupovém období pravý opak. Z klubu odešlo během léta sedmnáct hráčů a přišel pouze jediný. Navíc zadarmo a ještě se zranil. Kouč Arséne Wenger bude mít co dělat, aby na sobotní ligový otvírák proti Aston Ville dal dohromady jedenáct zdravých hráčů.

Foto: Supri, Reuters

Fotbalisté Arsenalu Londýn se zatím výrazné posily nedočkali.

Článek

Kromě absence nový tváří totiž Kanonýry trápí už klasický neduh - zranění. Ze čtyřiadvacetičlenného kádru prvního týmu má podle britského listu Daily Mail totiž hned deset hráčů zdravotní potíže, byť někteří z nich zřejmě nakonec budou pro úvodní duel sezóny k dispozici.

Arsenal v létě dosud angažoval jen francouzského reprezentanta do 21 let Yayu Sanoga, jenž přišel z Auxerre do Londýna zadarmo. Ale i on je ve stavu zraněných, kvůli problémům se zadním stehenním svalem ani neodcestoval na sraz mládežnického národního týmu.

Současný kádr Arsenalu
Brankáři: Szczesny, Fabianski
Obránci: Mertesacker, Koscielny, Jenkinson, Gibbs, Vermaelen (zraněný), Monreal (zraněný), Sagna (zraněný)
Záložníci: Rosický, Oxlade-Chamberlain, Wilshere, Ramsey, Cazorla (cestoval do Ekvádoru), Arteta (zraněný), Diaby (zraněný), Frimpong, Miyaichi
Útočníci: Podolski, Giroud, Walcott, Sanogo (zraněný), Park, Bendtner

Wenger má nyní k dispozici v podstatě jen čtyři zdravé obránce. Ze zápasu  francouzské reprezentace totiž odkulhal i Bacary Sagna. Thomas Vermaelen, Abou Diaby a Nacho Monreal jsou dlouhodobě zranění.

Mikel Arteta je rovně mimo, Santi Cazorla má za sebou dlouhou cestu k reprezentačnímu zápasu do Ekvádoru. Z velšské reprezentace se zase pro jistotu omluvil Aaron Ramsey.

I přes kupící se problémy ale zůstává manažer Arsenalu Arséne Wenger v klidu. Jeho klub prý ještě chystá na přestupovém trhu velké věci.

Pohyb v kádru Arsenalu v letním přestupovém obddobí
Odešli: Aršavin, Denilson, Squillaci, Angha, Eastmond, Henderson, Meade, Watt, Djourou, Mannone, Santos, Coquelin, Campbell, Aneke, Šamach, Miquel, Gervinho
Přišli: Sanogo

„Určitě jsme aktivní. Jsme ve stejné situaci jako Manchester United nebo Chelsea. Všichni očekávají velké přestupy, ale momentálně se nic zásadního neděje," citují Wengera klubové stránky.

Posily přijdou

„Do konce přestupů zbývá pořád osmnáct dní, což je na trhu hodně dlouhá doba. Nemůžu teď přesně říct, kolik hráčů přijde, ale určitě budeme aktivní," ujišťoval na čtvrteční tiskové konferenci.

S Arsenalem se dlouho spojovala jména jako Luis Suárez, Luiz Gustavo, Cesc Fabregas, Wayne Rooney, Bernard, Gonzalo Higuaín, Adil Rami, Julio Cesar či Ashley Williams. Ale vše se odehrávalo zatím jen v rovině mediálních spekulací.

Arsenal dlouhodobě zaostává na přestupovém trhu za svými konkurenty a v posledních letech také vyklízí pozice jak na domácí, tak na evropské scéně. Wenger na konci minulé sezóny sliboval velké změny, ale těžko říct, zda mu rozhněvaní fanoušci slavného klubu ještě věří.

Reklama