Hlavní obsah

Frustraci fanoušků chápu, máme skutečně úzký kádr, přiznal kouč Arsenalu Wenger

Trenér Arséne Wenger chápe rozladění fanoušků Arsenalu z toho, že klub zatím v létě nepřivedl žádné zvučné posily. Francouzský kouč na předsezónní tiskové konferenci připomněl, že do konce přestupového období zbývá dost času a několik fotbalistů by ještě rád přivedl.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Trenér Arsenalu Arséne Wenger

Článek

"Souhlasím, že v současné době máme trochu úzký kádr, ale zbývá ještě osmnáct dní do konce přestupového období a my samozřejmě chceme tým posílit," uvedl Wenger, který měl po čtvrtém místě v minulémm ročníku anglické ligy podle očekávání utrácet, ale v létě přivedl jen útočníka Yayu Sanoga z Auxerre.

Zklamání fanoušků chápe. "Rozumím jejich frustraci, ale důležitá je kvalita toho, co předvedeme na trávníku, takže nevytvářejme krizi z ničeho. Naše síla se neodvíjí od toho, koho do zítřka přivedeme, před týdnem jsme odehráli dobrý zápas," odkázal na výhru 3:1 v přátelském utkání nad Manchesterem City.

Kvalitních hráčů je nedostatek

Potíže s přestupy prý nemá jen Arsenal. "K rychlému přestupu je třeba souhlas tří stran. Podívejte se na nás, Chelsea či Manchester United - je těžké najít kvalitní hráče, protože je jich nedostatek. Nejde o to, kolik utratíte, ale za koho," myslí si.

Přesný počet hráčů, které by rád přivedl, nechtěl konkretizovat. "Je těžké dávat nějaké číslo. Řekněme dva, tři, klidně více. Ale prostě nebudeme slevovat v našich požadavcích na kvalitu těchto hráčů," řekl.

Hledání posil by v týmu, kde působí i český záložník Tomáš Rosický, mohla uspíšit široká marodka. K obráncům Thomasi Vermaelenovi, Nachu Monrealovi a záložníkovi Abouovi Diabymu přibyl i další středopolař Mikel Arteta, který bude mimo hru možná prvních šest týdnů sezóny. "Zatím to nevíme přesně, uvidí se po dalších vyšetřeních," řekl Wenger.

Reklama